Tarihi Fransız Hastanesinin Çinko Kaplı Uzantısıyla Sergi Mekanına Dönüşümü

Paris merkezli ofis JUNG Architectures çinko ile kaplı bir uzantı eklediği eski Fransız hastanesini, şarap tadımı için kullanılabilecek sergi mekanına dönüştürdü.

Fransa’nın Burgonya bölgesinde bulunan Léproserie de Meursault isimli eski hastane başlangıçta, cüzzamlı insanların karantinaya alınması için Bükreş Dükü Hughes II tarafından 12. yüzyılda kurulmuş.

O zamandan itibaren, 19. yüzyılda bir tarım çiftliğine dönüştürülene kadar birçok yenileme işlemine maruz kalan yapının duvarlarının büyük bir kısmı yıkılmış.

Ofis, şarap tadımına yönelik ek bina oluşturmadan önce çeşitli sergilere ev sahipliği yapacak bir mekan oluşturmak için binanın duvarlarını ve iç yapısını yeniden inşa etmeye başlamış.

Ek binada iç mekanın tamamı ahşap panellerle, dış kısım ise genel olarak metalin daha beyaz ve daha pürüzlü bir modeli olan Azengar çinko ile kaplanmış.

Mimar Jean-Claude Caledonien ek binanın dış kaplaması için tek parça kabuk oluşturabilecekleri bir malzeme aradıklarını, daha sonra Azengar çinko kullanmaya karar verdiklerini belirtiyor ve bu malzemenin Fransa’da ilk kez kullanılmış olduğunu vurguluyor.

İç mekanda uzun neon aydınlatma tüpleri tavandaki metal halata asılırken, duvarlarda pencereye benzer dar açıklıklar kullanılmış.

Şarap tadımı için kullanılmadığı zamanlarda, mekanda, Meursault’un kasaba konseyi için kamusal etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırılmış.

Mevcut binada, geleneksel yapı yöntemleriyle boş alanlar yeniden inşa edilerek, bir zamanlar şapel ve bakım evi olarak kullanılan alanlar toplu sergi mekanları oluşturmak üzere bir araya getirilmiş, yolcu evi olarak kullanılan alan ise turizm danışma bürosu haline gelmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın