Tarihi Malikane, Bir Sanat ve Yaratıcılık Merkezi Olarak Yeniden Canlandırıldı

PUPA / Life Over Space Litvanya'deki tarihi bir çiftliği sanat merkezine dönüştürdü.

Litvanya’nın Panevėžys kentindeki tarihi malikane, bir sanat ve yaratıcılık merkezi olarak yeniden canlandırıldı. Tarihi miras olarak korunan, kırmızı tuğlalı çiftlik evi, tarihi detayları korunarak dikkatlice yenilendi. Ayrıca, çevredeki parkın doğal arazisiyle uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış modern bir uzantı da eklendi.

1930’larda inşa edilen malikane, bir zamanlar kültürel toplantılara ev sahipliği yapan yerel bir şairin eviymiş. Ancak Sovyet işgali sırasında harabeye dönmüş. 2017’de Panevėžys şehri, yaratıcı endüstrileri teşvik etmek için daha geniş bir stratejinin parçası olarak malikaneyi bir sanat merkezine dönüştürmeyi önceliklendirerek proje için AB fonlarını kullanmış.

PUPA / Life Over Space çiftliği restore etmek ve çağdaş bir ek yapı eklemek için düzenlenen yarışmayı kazanmış. Yenileme iki aşamadan oluşuyor: orijinal yapıyı tarihi doğruluğa dikkat ederek restore etmek ve atölyelerle galeri alanlarını içeren yeni bir uzantı eklemek. Meyve bahçesinin altına yerleştirilen bu uzantı, arazinin doğal eğimlerinden yararlanıyor.

Tesis, parkın manzarasıyla bütünleşen cam bir yapıda yer alan çeşitli sanatlar için stüdyolar ve bir sergi alanı içeriyor. İç mekan, dış mekan ortamını tamamlamak için beton ve ahşap gibi doğal malzemeler kullanıyor.

Muhteşem bir şehir parkında yer alan yeni bina, çevresiyle uyum içinde. Bu özelliği de büyük pencereler aracılığıyla parkın yeşilliğinin iç mekan deneyiminin bir parçası haline gelmesini sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın