Tarihi Yapının İçine Yerleşen Konut

La Firme, Montreal'deki tarihi bir binanın orijinal mimarisini dikkatli bir şekilde koruyan bir proje tasarladı.

Fotoğraflar: Ulysse Lemerise

Orijinal yapının iç mekanında mümkün olduğunca sınırları belirlemeye yarayan devasa BC köknar kereste kirişleri, tuğla duvarlar ve yapısal kemerler dahil olmak üzere açıkta bırakıldı.

Fotoğraflar: Ulysse Lemerise

Beyaz meşe ile birlikte, taş duvar dokusu Elmire’in nispeten basit malzeme paletini tamamlıyor.

La Firme, yapıya alanları gizlice çerçeveleyen çok işlevli beyaz meşeden hacimler ekledi. Biri mutfağı barındırırken, aynı zamanda bir çamaşır odası, bir su dolabı ve kendi paslanmaz çelik tezgahı ve entegre lavabosu olan bir kahve köşesi için gizleme alanı yaratıyor.

Loft alanındaki L şeklinde bir düzen, ana yatak odası, ebeveyn banyosu, çok işlevli bir galeri, bir kış bahçesi ve bir meditasyon alanını içeriyor. Beyaz meşe dolaplar, dairenin alanlarını tanımlamadaki rollerine ek olarak bol miktarda ek depolama alanı da sağlıyor.

La Firme, “Tarihe doymuş bir alanı alıp onu geçmişine saygı duyan, ancak aynı zamanda geleceği için de temel oluşturan bir şeye dönüştürebildik. Aynı zamanda, tasarım müşterilerin kişilikleri ve yaşam tarzlarından da etkileniyor,” diye açıklıyor.

Müşterilerin jeoloji ve mutfak sanatlarına olan tutkularını birleştiren La Firme’nin mutfak tasarımı, beyaz meşe ve Fenix ​​panellerle güzelce tamamlanmış, lazerle kesilmiş bükülmüş paslanmaz çelik tezgahlı benzersiz bir labradorit granit tezgah içeriyor.

Hafifçe yükseltilmiş, iki katlı oturma odası, odanın işlevselliğini tamamlamak için özel bir çekmecede akıllıca gizlenmiş çekyatlı misafir yatağıyla yakındaki Mont Royal’ın nefes kesen manzarasını ortaya koyuyor.

Korunmuş bir kemer, çok işlevli galeri ve kış bahçesinin müşterilerin çağdaş sanat ve müzik tutkularına dalabilecekleri aydınlık ve açık bir kat planını kapladığı çatı katı alanına giden geçidi işaret ediyor. Açık alanlar daralıyor ve ana yatak odasına ve banyoya giden başka bir kemerle geçiş sağlıyor.

La Firme, ana yatak odasında çift amaçlı dolaplar tasarladı. Geleneksel kıyafet ve çarşaf depolama fonksiyonlarına ek olarak dolaplardan biri ev sahiplerinin özel şarap koleksiyonunu barındırıyor.

La Firme’ın eski ve yeni dengesine uygun olarak, 1980’lerin tasarımına işlevsel bir retro gönderme olarak bir cam blok şeridi yerleştirildi ve galeri alanından gelen doğal ışığın odaya nüfuz etmesine izin verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın