THY tasarıma kanat açtı

Türk Hava Yolları (THY), bir Boeing 737-800 uçağını şirketin yaklaşık 18 bin çalışanının fotoğrafıyla kapladı

Boeing firmasının katkılarıyla gerçekleştirilen ve dünyada ilk kez yapıldığı ifade edilen uygulamanın tanıtımı için düzenlenen toplantıda, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “THY, son 8 yılda hem filoda, hem koltuk kapasitesinde, hem de uçak sayısı itibarıyla üçe katlandı. Ciro kapasitesi bakımından tam 5 katına geldi. THY’yi dünyanın sayılı şirketleri arasına getirdik” dedi.

THY’de kalitenin artması, şirketin uçuş noktası bakımından dünyada 7’nci sıraya gelmesinde çalışanların katkısının çok büyük olduğunu vurgulayan Topçu, şöyle konuştu: “Tabii ki yükseklere çıkmak o kadar önemli değil. Önemli olan bu şirketleri, bu uçakları uçuracak yetkin, birikimli personel yetiştirmektir. Biz, bu işe inanan, şirketine, ülkesine inanan insanlar sayesinde, aşkla bu şirketi yükseltiyoruz. Bunlar sizin eseriniz diyoruz. Geçmişte bu şirkete emek veren, yükselmesine katkıda bulunan bütün yöneticilerin de fotoğraflarını koyduk.”

THY Genel Müdürü Temel Kotil de, “Şirketin yaklaşık 18 bin çalışanı, THY kardeşleri, aynı uçak üzerinde yan yana geliyorlar. 18 bin çalışanımız yolcularla birlikte seyahat edecek” dedi.

‘Havayolu nasıl yönetilir göstereceğiz’
Havayolu şirketi satın alma konusuna da değinen Topçu, şöyle konuştu: “Artık dünyada THY bayrağı altına başka şirketleri de alıp, bir havayolu şirketi nasıl yönetiliyor bunu gösterme noktasına geldik. Önümüzdeki yıllarda, günlerde çok büyük çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bunu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum.”

130 gün sürdü
– Uçak giydirme işlemi THY Teknik hangarında yapıldı.
– 20 teknik görevli uçağı bir haftada kapladı.
– Boeing 737-800 tipi uçak üzerindeki 400 metrekarelik alan özel üretilen sticker’la kaplandı.
– Her fotoğraf için ortalama 12 dakika, toplam 204 bin dakika çalışıldı.
– 18 bin fotoğraf üst üste konduğunda 2 bin 380 metreye ulaştı.
– Bu yükseklik Kastamonu Çandır Dağı ile Antalya Alaca Dağ’dan yüksek.
– Projede 37 kişi, toplam 130 gün çalıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın