Trabzon Atapark'ta yol geçeceği için yıkılacak tiyatro binasının yerine yapılması düşünülen proje tartışılıyor.
Günebakış Gazetesi’nden Gültekin Sadıkoğlu’nun haberine göre; TTSO’nun 1958 yılında yıkılan tiyatro-opera binasının aynısı yaptırmak istediği konuşulurken etrafta projelerin dolaşması TTSO Meclis Üyesi ve Eski Mimarlar Odası Başkanı Sayım Adanur’u rahatsız etti. Adanur, projenin ortak akılla Trabzon’a kazandırılmasının doğru olacağını söyledi. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise “Yansıyan proje 3,5 yıl önceki proje. Bu projeye takılmaktan ziyade konuya takılmak önemli. Kültür Bakanlığı istediği projeyi yaptırabilir. Yatırımcı kuruluş onlardır.” dedi.
TTSO Meclis üyesi ve Mimarlar Odası Eski Başkanı Sayım Adanur, yıkılıp yeniden yapılması planlanan Trabzon Devlet Tiyatrosuyla ilgili olarak TTSO’nun hazırlattığı projeyi konuştu. Adanur, projenin detaylarını basından gördüğünü ancak 27. Meslek Komitesi olan Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim Komitesi olarak proje hazırlanırken kendilerine de danışılmasının daha doğru olabileceğini ifade etti.
Adanur, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sayın Başkan Suat Hacısalihoğlu, 27. Komiteyi ilgilendiren, şehrimizde takdir ettiğim bir çalışma olarak tiyatro binasının bir projesini hazırlatmak ihtiyacı duymuşsunuz. Çok güzel. Eminim ki şehre katkı verir. Geçmişin izlerini geleceğe taşır. Bu anlamda bu önemli bir gayrettir. Ama bunun sistem olarak doğru olmadığını söylemek istiyorum. 27. Komitenin bir üyesi olarak burada bizim mesleğimizi ilgilendiren bir konuyu basından mı duymalıydık? İstişarede bulunamaz mıydık? Bu projeyi hazırlarken bunu şehrimizle bir bütün hale getirsek daha güzel olur. STK ve üniversitelere danışılarak bir yarışma düzenlenebilir. Geçmişten günümüze bir proje hazırlanabilir. Çok akıl bu işin içine girerse doğru proje ortaya çıkar. Bu ortak akılla olur.”
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise Sayım Adanur’un açıklamasına, “Yansıyan proje 3,5 yıl önceki proje. Bu projeye takılmaktan ziyade konuya takılmak önemli… Proje dış kabuktur, istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Projeyi yapacak yatırımcı kuruluş biz değil Kültür Bakanlığı’dır. Onlar tabii ihale sürecinde projeyi istedikleri gibi değiştirebilirler.” diye açıklamada bulundu.