TKP: ‘İstanbul için son çağrı; ayağa kalkın!’

Son aylarda sıkça tartışılan ve İstanbul'un tüm önemli noktalarını halka ve emekçilere kapatacak projelere karşı TKP'den ayağa kalkın çağrısı.

Önümüzdeki günlerde Haydarpaşa Garı ve Taksim Projesi ile ilgili yapılacak üç önemli eyleme katılım çağrısı yapan TKP, bunun İstanbul için son çağrı olduğuna vurgu yaptı.

Sırasıyla Haydarpaşa ve Taksim Meydanı için gündeme gelen projeler son hızla devam ederken, önümüzdeki günler Haydarpaşa ve Taksim Meydanı için önemli eylemlere sahne olacak. TKP bu iki başlıkta yapılacak 3 önemli eyleme destek çağrısı yaparken, çağrının İstanbul için son şans olduğuna dikkat çekti.

Saldırılar Taksim ve Haydarpaşa’da yoğunlaşıyor!
Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü bugün bir açıklama yayınlayarak, İstanbul’da, paranın saltanatının, çirkin bir gericilikle bütünleşmiş olarak saldırıda bulunduğunu duyurdu.

Saldırının kente, halkın ortak yaşamına ve tarihine dönük kısmının Haydarpaşa ve Taksim’de yoğunlaştığına değinilen açıklamada, Haydarpaşa garının pasaportla girilen bir “yasak bölge” içinde otelleştirilmesi ve Taksim Meydanı’nın “çılgın proje” ile imhasının gündemde olduğu vurgulandı.

“Halkın değil sermayenin çıkarları için bir kent isteniyor”
Halkın değil sermayenin çıkarına, sıradan vatandaşın değil cebi dolu turistlerin yararına düzenlenmiş bir kent istenildiğinin belirtildiği açıklama şöyle devam etti: “Haydarpaşa garını her sabah binlerce emekçinin işlerine dağıldığı bir tarihi yapı olarak tarihe gömmek istiyorlar.

Taksim Meydanı’na cami tartışmalarını bu sefer meydanın bir tarafına bir Osmanlı Kışlası dikerek kapatmak niyetindeler. Taksim’de 1 Mayıs kutlanır mı tartışmalarını, meydanı “aklı olan kalabalık zamanlarında bu meydandan uzak durur” dedirten bir proje ile kapatmak niyetindeler.
Gerici, piyasacı, dolarcı iktidar İstanbul’a, onun emekçilerce paylaşılmış değerlerine saldırıyor.”

“TKP’ye düşen bu saldırıları göğüslemek”
Açıklamada, TKP’ye düşenin bu saldırıyı göğüslemek olduğu belirtilirken, bunun için öncelikle 7 Mart Çarşamba günü saat 18.00’de Kadıköy İskele Meydanı’ndan Haydarpaşa’ya yapılacak yürüyüş için hazırlıkların sürdüğü ifade edildi.

Bu eylemin ardından eylemler sürecek denilirken, eylem takvimi şöyle duyuruldu: 12 Mart Pazartesi günü, saat 10:00’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde Belediye Meclisi toplantısı öncesindeki dilekçe eylemine bir heyetle katılacağız. Ardından 17 Mart Cumartesi günü, Taksim Meydanı’nda Taksim Dayanışması’nın mitinginde onbinleri birleştirecek, kaçık projeye dur diyeceğiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın