Toca’nın web sitesine 4 ödül

Toca'nın web sitesi www.toca.com.tr; dijital dünyanın önde gelen organizasyonları arasında kabul edilen Horizon, Design Licks, Dope Awards ve 18th Annual Communicator'dan ödüller kazandı.

Toca Mimarlık’ın web sitesi www.toca.com.tr uluslararası arenada 3 ödüle layık görüldü. Gri Creative tarafından hayata geçirilen web sitesi; 2011 Horizon Interactive Awards’tan animasyon kategorisinde “Gold Winner”, 18th Annual Communicator Awards’tan “Award of Distinction” Dope Awards’dan “Site of the day” ve son olarak da 1 Mayıs’ta Design Licks’den “Site of the day” ödüllerini aldı.

Sürdürülebilir ve çevreci tasarımlar yapan modern mimari şirketi Toca’nın web sitesi, şirketin kolektif fikirleri değerlendirme felsefesini yansıtır şekilde tasarlandı. Web sitesine giren ziyaretçiler 90’ların popüler bilgisayar oyunu tetristen ilham alınarak oluşturulmuş bir sayfa ile karşılaşıyorlar. Her biri farklı ritmleri temsil eden tuğla biçimindeki parçalar, siteyi ziyaret eden kişi tarafından biraraya
getirildiklerinde heterofonik bir müzik oluşturuyor. Ziyaretçiler, sitede yaşadıkları bu deneyimi Facebook ve Twitter’da paylaşabiliyorlar. Sitede ayrıca Toca’nın haberleri, projeleri ve ekip üyeleri ile ilgili bilgiler bulmak mümkün.

Her yıl dünyadan binlerce projenin başvurduğu Horizon Interactive Awards, interaktif projelerin sıradışılığını ve başarısını ödüllendiriyor. Horizon, başvuruları şirket büyüklüklerine bağlı olmaksızın değerlendiriyor.

2006’dan bu yana web tasarımı ödülleri dünyasında referans kaynağı olarak kabul edilen Design Licks, dünya çapında en yaratıcı ve iyi tasarlanmış siteleri ödüllendiriyor. Her gün başvuran yüzlerce web sitesinden sadece biri “günün sitesi” ödülüne layık görülüyor. Değerlendirmelerde yaratıcılık, kullanılabilirlik ve detaylara dikkat edilmesi gibi etkenler göz önünde bulunduruluyor.

Dope Awards, 2003’ten beri dünyanın en yaratıcı işlerini ödüllendiriyor ve dünyanın en saygın ödül programları arasında yer alıyor. Dope Awards, flash tasarımının doğduğu günden beri varlığını sürdürüyor. Dope Awards’ın takımı; ödüllü flash tasarımcılarından, 3D artistlerinden ve fotoğrafçılardan oluşuyor.

ABD merkezli Communicator Awards’ta yarışmasında her sene kreatif işler yarışıyor. Yaklaşık yirmi yıldır devam eden Communicator Awards, pazarlama ve iletişimdeki büyük fikirlerin tanındığı uluslararası ödüller programı olarak kabul ediliyor. International Academy of Visual Arts’ın jüri olduğu yarışma; daimi etki yaratan ve yenilikçi siteleri onurlandırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın