Keita Nagata, Japonya'nın Takamatsu şehrinde topoğrafya ile bütünleşen 7 birimli bir konut tasarladı.
Küçük bir ada ülkesi olan Japonya’da yüzölçümünün %73’ünü oluşturan dağlık araziler, elverişli yerleşim birimleri tasarlama konusunda birçok sorun yaratırken, Nagata’nın tasarımı Greendo, Japonya’da mimari/topoğrafya ilişkisi açısından oldukça yaratıcı bir örnek sunuyor.
Nagata, eğimli araziyi düzeltmeye çalışmak yerine, onun potansiyelini kullanmayı tercih ediyor. Böylelikle mevcut topoğrafya, tasarımının ana parçası haline geliyor.
Tasarlanan birimler, topoğrafyaya yarı-gömülü / gömülü şekilde konumlandırılarak, farklı ve zengin bir mekan kurgusu oluşturuyor.
Doğal topoğrafya ile konut birimlerini bir bütün olarak tasarlayan Nagata, melez bir topoğrafya dili üretiyor.
Yaratıcı zemin ilişkilerinin yanında Greendo, birçok ekolojik konuya dikkat çekiyor. Tasarımda tercih edilen havalandırma sistemi, toprak altında olmanın avantajını kullanarak iklimlendirme ve havalandırma sağlıyor. Bu sayede iç mekanlarda yazın soğuk, kışın ise sıcak bir atmosfer sağlanıyor.
Aynı zamanda çatı teraslarında kullanılan güneş panelleri, dış duvarlardaki buhar kesici yalıtımlar ile iklimsel şartlara ekolojik çözümler getiriliyor.
7 farklı birimden oluşan Greendo’daki aylık kiraların 530 dolar ile 1000 dolar arasında değiştiği belirtiliyor.