Tren İstasyonu Altına Bisiklet Parkı

Tren İstasyonu Altına Bisiklet Parkı

Kentsel tasarım ofisi olan PosadMaxwan, Zwolle şehrinin tren istasyonu meydanının altında yer alan yer altı bisiklet park alanının benzersiz ana girişini tasarladı.

Şimdiye kadar ilk kez, bir istasyon meydanının yeşilliği, bir yer altı otoparkıyla buluşacak şekilde genişletildi. İç mekan ile dış mekan arasında kesintisiz bir bağlantı oluşturdu. Bisikletçiler, rampalarda mevsimlere göre değişen bitkilerle dolu eğimli yeşil bir bahçe tarafından yönlendiriliyor.

Zwolle, bol miktarda bisiklete sahip bir şehir olarak biliniyor bu nedenle bisikletçiler için erişilebilirlik yüksek bir öncelik. 2018’de şehir, yolcuların istasyona mümkün olduğunca rahat bir şekilde bisikletle gidip gelmelerini sağlamak için tren istasyonu meydanını yeniden tasarlamaya karar verdi.

Yeraltı bisiklet park yerinin tasarım sürecinin başından beri amaç, istasyon meydanındaki giriş alanlarına doğal unsurlar uygulamak. Doğal bir his yaratmanın en mantıklı yolunun yeşilliği istasyon meydanından yeraltı otoparkına kadar uzatmak olduğu düşünülmüş.

Bu, meydanın toplam tasarımına entegre edilmiş benzersiz bir girişle sonuçlandı. Geniş ve yeşil giriş, bol gün ışığının yer altı seviyesine ulaşmasını sağlıyor ve bisikletçiler için açık ve güvenli bir his yaratıyor. İkinci bir girişte, meydandan toplanan yağmur sularının nasıl depolandığını gösteren merdivenler boyunca bir su duvarı oluşturulmuş. Duvardan aşağı akan su, kuru dönemlerde eğimli bahçenin sulanması için kullanılabilen dairesel bir su sisteminde toplanıyor ve depolanıyor.

PosadMaxwan’da her zaman kamusal alanları yeniden düzenlemenin geleneksel yollarının ötesine bakmaya çalışılıyor çünkü şehir tasarımcıları olarak daha güzel ve yaşanabilir şehirler yaratmaya katkıda bulunabileceklerine inanıyorlar. Zwolle’deki yenilikçi tasarım, herkesin bisiklet park etmek gibi sıradan bir günlük rutin sırasında, yer altındayken bile şehirdeki doğayı deneyimlemesine olanak tanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın