İstanbul Harbiye'de bulunan tarihi TRT İstanbul Radyosu binasının Birleşmiş Milletler'e verilmek isteniyor.
Karara tepki gösteren TRT çalışanları “Tarihimizi, kültür belleğimizi yok edemezsiniz. Biz Radyoevimizi vermiyoruz” açıklamasında bulundu.TRT İstanbul Radyosu binasının Birleşmiş Milletler’e verilmek istenmesine TRT çalışanlarından tepki geldi.
“BM nasıl bir kültür hazinesinin üzerine oturmak istediğinin farkında mı?”
Konuya ilişkin ortak bir açıklamada bulunan Birlik Haber Sen, KESK Haber Sen ve Türk Haber Sen, TRT İstanbul Radyosu binasının kente kimlik veren yerlerden birisi olduğunu dile getirdi.
“Burası radyo binası olarak tasarlanmış, özel bir mimariye sahip, kentin ve Cumhuriyet Türkiye’sinin sembol yapılarından biri” denilen açıklamada şöyle denildi:
“Türkiye’nin kültür tarihinin yaşandığı koridorları, ülkenin en önemli sanatçılarına okul olmuş stüdyoları, en güçlü kalemlerimizin oyunlarının provasının yapıldığı odaları çıkarıp atmak istiyorlar bu toplumun belleğinden. Duyduk ki Radyoevimiz, Birleşmiş Milletler’e verilmek isteniyormuş.
Dünya Kültür Mirası listeleri hazırlayan Birleşmiş Milletler, nasıl bir kültür hazinesinin üzerine oturmak istediğinin farkında mı?”
“Radyoevimizi vermiyoruz”
İstanbul Radyoevi’nin boşaltılmasının, koca bir tarihin, koca bir kültürün kapının önüne konulması anlamına geldiğinin vurgulandığı açıklamada, “Tarihimizi, kültür belleğimizi yok edemezsiniz. Biz Radyoevimizi vermiyoruz” denildi.
4 Ekim 2012 Perşembe günü saat 13.30’da Radyoevinin önüne bir etkinlik gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada, herkesin radyoevine sahip çıkması gerektiği vurgulandı.