“Türkiye’de Hafızalaştırma” Yenilendi

Türkiye’deki hafızalaştırma çalışmalarıyla ilgili bilgi derlemesi sunan Türkiye’de Hafızalaştırma sitesi, yeni bir araştırma ve derleme çalışması oluşturarak site içeriğini yeniledi.

Türkiye’deki hafızalaştırma çalışmalarıyla ilgili bilgi derlemesi sunan Türkiye’de Hafızalaştırma sitesi, Harun Ercan’ın yürüttüğü araştırma ile 2013 yılında açılmış, daha sonra üretilen işlerin eksik kalmasıyla güncelliğini yitirmişti. Hafıza Merkezi ekibi hafıza mekanları ve çalışmalarıyla ilgili bilgileri güncelledi; ayrıca yenilikçi hafızalaştırma çalışmalarına dair yeni bir araştırma ve derleme çalışması oluşturarak site içeriğini yeniledi.

Türkiye’de Hafızalaştırma sitesi, içeriğinde mevcut olan geleneksel hafızalaştırma örneklerinin yanı sıra, yenilikçi yaklaşımları benimseyen (dijital medyanın sunduğu imkanları daha etkili kullanan ve katılımcı, karşılıklı öğrenme ve üretmeye dayalı formları benimseyen) yeni hafızalaştırma örnekleriyle zenginleştirildi.

Ziyaretçiler, web sitesinde sahiplerine (Merkezi Yönetim, Yerel Yönetim, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sivil ve Politik İnisiyatifler) ya da mecralarına (Hafıza Yürüyüşleri, Dijital Çalışmaları, Müzeler ve Sergiler, Anıtlar ve Parklar, Kültür Varlıkları, Kitaplar ve Filmler) göre tasnif edilmiş olan 38 hafızalaştırma projesi hakkında bilgi alabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın