RAF Ürün Dergisi'nin 68. sayısı çıktı! Mayıs sayısı yeni ürün tanıtımları ve proje sayfasıyla dikkat çekiyor.
RAF Ürün Dergisi Mayıs sayısı ürün tanıtım sayfalarında birçok yeni ürün ve sistem tanıtılıyor. Toplam 72 farklı ürünün ele alındığı ürün tanıtım sayfalarındaki güncel iletişim bilgilerinden firmalara ulaşarak detaylı bilgi almak mümkün. Aynı zamanda www.raf.com.tr adresindeki detaylı bilgi formları aracılığıyla firmalara doğrudan e-mail yoluyla ulaşılabiliyor.
RAF Ürün Dergisi’nde bu ay A Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan, Ankara Hızlı Tren Garı projesi ele alındı. Proje, tasarım fikrinin çıkış aşamasından detay çözümlerine kadar 16 sayfalık kapsamlı bir dosyayla tanıtıldı.
RAF Ürün Dergisi’nin Mayıs konuğu Arman Akdoğan, 1999 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Öğrencilik yılları ve 2000 yılına kadar Erginoğlu & Çalışlar’da tasarımcı olarak çalıştı. 2000 yılında yüksek lisans öğrenimi için Hollanda’ya yerleşti. Berlage Institute’da 2000-2003 yılları arasında eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tezini Rotterdam’daki kent içerisindeki oluşmuş ticari dokunun göçmen kitlesiyle ilişkilerini ve gelişimlerine ait projeler üretilmesi üzerine geliştirdi ve sundu. Berlage’den mezuniyetin hemen ardından 2003-2006 yılları arasında Rotterdam bazlı West 8’te, kurucu ortak Adriaan Geuze ile mimarlık ve kent planlaması üzerine tasarımcı ve proje yöneticisi olarak çalıştı. Bu dönemde birçok mimari ve kent planlama projelerinde yer aldı. En önemli projesi, 2004 yılının ardından yarışma ile kazanılan inşaata geçmesi ile tasarım katkılarıyla, Rotterdam Merkez İstasyonu’dur.
2006 yılında davet üzerine OMA (Office for Metropolitan Architecture), Rem Koolhaas ile çalıştı. Bu dönemde Stadion plein Amsterdam yarışma projesini kazandı. Qatar’da master plan ve Boompjes Rotterdam yüksek katlı ofis binasını tasarladı. 2005 yılında Rotterdam Mimarlık Bienali’ne misafir kürator olarak davet edildi. Türkiye turizm gelişimini inceleyen, eleştiren Capitalist Metastasis adlı çalışmayı sergiledi.
2006 yılının sonunda Felix Madrazo ile birlikte kişisel olarak girdikleri Ceuta, İspanya (Cebelitarık Boğazı) toplu konut uluslararası yarışma projesini kazandı. Ceuta’daki 22.000 metrekarelik alanın inşa edilmeye dönüşmesinin ivmesi sayesinde Rotterdam’da Felix Madrazo ile birlikte IND [Inter.National.Design]’ı kurdu. 2007 yılında yine Rotterdam Mimarlık Bienali’ne, IND olarak, Kazakistan’ın başkenti Astana araştırması ve Capital vs. Capital adlı çalışması ile davet edildi. 2009 yılından sonra Türkiye’deki projelerin artmasıyla IND [İstanbul] ofisini resmi olarak kurdu. Türkiye’de Koç Yüzme Havuzu ile Ulusal Mimarlık Ödülleri’nde 2012 yılında en iyi ulusal proje ödülüne layık görüldü. Projelerini IND ile birlikte Bakü, Bursa, İstanbul ve Muğla’da mimari proje ve kent planlaması pratikleri ile yürütmektedir.
Arman Akdoğan 2008 yılında Venedik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne misafir eğitmen olarak Felix Madrazo ile davet edildi. Öğretim görevini bu yıllardan itibaren Rotterdam Mimarlık Akademisi ve diğer okullarda davetli olarak devam ettirmektedir.
Her sayıda bir sonraki sayının kapak tasarımcısı ve proje dosyası hakkında bilgi veriliyor. Temmuz sayısının kapak tasarımcısı Ömer Selçuk Baz olurken, proje kısmında Adnan Kazmaoğlu Mimarlık Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan ve inşaatı 2016 yılında tamamlanan İzmir’deki konut sitesi Varyant Karşıyaka yer alacak.