Üç Tarafı Yeşillerle Kaplı Ev

Brüksel yakınlarında bulunan, batı cephesi cam, diğer cepheleri ise bitkilerle kaplı yeşil bir duvardan oluşan evin tasarımı Samyn and Partners mimarlık ofisine ait. Yeşil duvarı ise botanik sanatçısı Patrick Blanc tasarladı.

Project : Philippe SAMYN and PARTNERS

Bir sanatçı için tasarlanan bu ev karma kullanımlı olup sanatçının hem çalışma alanlarını hem yaşama mekanlarını içeriyor.

Yapı, halihazırdaki bir evin sokak kotunu kapsayacak şekilde tasarlanmış. Mevcuttaki yapıya sonradan giriş holü, geniş bir ofis ve mutfak, yaşama mekanı ve merdiven eklenmiş.

İkinci katta içinde banyo bulunan bir yatak odası, çocuk odaları bulunuyor. Odalar cam duvara ulaşan bir asma kata açılıyor.

Evin kıvrımlı ve bitkilerle çevrili cepheleri, kuzey, doğu ve güney komşularına kapalı. Batı cephesi ise bu duruma tezat oluşturacak şekilde tamamen açık, tek bir pencereymiş gibi görünen bir cam duvardan oluşuyor.

Cam cephenin tavanında asılı duran, 1,6 metre genişliğindeki şeffaf, beyaz polyester perdeler, yaz aylarında cephedeki devasa pencereyi örterek gölgeleme sağlıyor.

Başlangıçta bakır çatı ile birleşen bir sarmaşık duvarı olarak düşünülen yeşil duvarlarda Patrick Blanc tarafından seçilen egzotik bitkiler, cephe boyunca bir kompozisyon oluşturarak çatıyı da kaplayacak şekilde çatıya uzanıyor.

Mimarlar, bitkiler için gerekli destek, sulama ve gübreleme sistemlerini kurabilmek için yapının strüktürünü, yalıtımını, kabuğun su geçirimini ve yapı fiziği problemlerini özel olarak tasarlamak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın