Uçurumdaki Ev: Shi House

Uçurumdaki Ev: Shi House

HW Studio tarafından tasarlanan Shi House, Meksika'nın Morelia Vadisi'nde yer alıyor.

Fotoğraflar: Cesar Bejar

Shi House, merdivenleri ve bazı yatay sirkülasyonları barındıran, zamanla ve hava koşullarıyla üzerinde yer aldığı dağın bir parçası haline gelecek şekilde doğal taştan dikey bir hacim ve evin programının tamamını barındıran yatay beyaz bir hacimden oluşuyor.

Taş hacim, doğal ve yapay arasında görsel bir denge arayan beyaz ve soyut bir hacmin içinde yer alan giriş ve garajları evin geri kalanına bağlıyor.

Evin ön cephesi, bir golf sahası ile doğal bir rezervin bulunduğu bir yöne doğru açılıyor, bu da oturma odası, yemek odası ve mutfak boyunca uzanan bir zemin ve çatı gibi basit bir şeyle yatay olarak çerçeveleniyor.

Evin bu bölümünün tasarımı, vadinin güzelliğini vurgulayan bir çerçeve görevi görüyor.

Bununla birlikte, yatak odaları ve mahremiyet gerektiren mekanların içe dönük olarak tasarlanmış. Bu mekanların aydınlatması, aile için samimi bir toplanma noktası olan ve dışarıyla yalnızca gökyüzü aracılığıyla bağlantı kuran uzun bir avludan sağlanıyor.

Evdeki sosyal ve özel alanlar arasındaki merkezi ayrım, golf sahasında doruğa ulaşan uzun bir eksenle belirgin bir şekilde işaretlenmiş.

Kazıdan çıkan aynı toprakla kaplı kazıklarla desteklenen büyük beyaz hacim, adeta uçurumun kenarına tünemeye karar vermiş izlenimi veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın