UNStudio Güney Amerika’daki İlk Projesini Tamamladı

UNStudio Güney Amerika’daki İlk Projesini Tamamladı

UNStudio, São Paulo'da EZ Parque da Cidade isimli konut projesini tamamladı. Konut kulelerinden birisi 36 ve diğeri 39 katlı.

Fotoğraflar: UNStudio

Dört daire tipinin her biri, dairenin büyüklüğünün %25’ini oluşturan yaklaşık 6 metre derinliğinde terasa sahip. Konut kompleksinin yüzeyinin yaklaşık üçte biri geçirgen hale getirilmiş, bu da şehirde giderek büyüyen bir sorun olan kentsel ısı adası etkisini azaltmak amacıyla tasarlanmış. Son 30 yılda kent dokusu %40 oranında genişleyen São Paulo, yeni bir mini orman projesini hayata geçirirken, 83 yeni ağaç bu projeye dâhil edilmiş.

Mimarlık ofisi konut kompleksinin zemin seviyesinde, topluluk katılımı etrafında şekillenen, sağlıklı ve daha aktif bir yaşam tarzını teşvik eden “park içinde pavyonlar” konseptini ortaya koymuş. Ayrıca doğrusal bir park, pavyonla bağlantı kurarak kullanıcıların refahını ve sosyal etkileşimini arttırıyor.

UNStudio, tüm projenin “yerel yapı” ilkesine göre tasarlandığını belirtiyor. Yapının inşası için kullanılan tüm malzemeler yerel kaynaklardan temin edilmiş. Binanın temelinde ve yer altı seviyelerinde geri dönüştürülmüş endüstriyel atıklardan elde edilen hibrit beton karışımı kullanılarak karbon salınımı %55 oranında azaltılmış. Ayrıca inşaat atıklarının %95,3’ü geri dönüştürülmüş.

Ben van Berkel, “São Paulo’daki ilk büyük ölçekli projemizi tamamlamak, çığır açan sürdürülebilir nitelikleri nedeniyle son derece heyecan verici. Yapının HQE-AQUA sertifikasını alması ve Güney Amerika’daki toplum, sağlık ve yerel sürdürülebilirlik açısından mahalle üzerinde etkisiyle LEED-ND Neighbourhood ön sertifikasını alan ilk proje olması, verdiğimiz sözün altını çiziyor. Proje, Brezilya’da gelecekteki projeler için yeni bir standart oluşturuyor,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın