Viyana’da Modüler Konut Projesi: Forum am Seebogen

heri&salli tarafından tasarlanan "esnek kullanıma açık şehir evi” mottosuna sahip “Forum am Seebogen”, Viyana'nın yeni yerleşim bölgesi Seestadt’ta yer alıyor.

Fotoğraflar: Paul Ott photografiert

Aile evleri inşa eden bir şirketle, şehircilik ve kültür ajansı art:phalanx, peyzaj mimarları Paisagista Liz Zimmermann ve Strobl Bau GmbH ile işbirliği içinde, yaşamanın, çalışmanın ve kültürü aktarmanın verimli bir simbiyotik ilişki oluşturduğu heterojen bir proje geliştirilmiş.

Modüler sistem tasarımının potansiyeline özel olarak odaklanılarak çağdaş bir prototip oluşturulmuş. Amaç, kısa inşaat süresinde ve nispeten düşük maliyetle yüksek kaliteli bir yaşam alanı inşa etmek olmuş. Geçirgen zemin kat, genel işlevleri çok merkezi bir konumda yerine getiren, farklı kullanımlara açık bir forum olarak tasarlanmış.

Projenin bulunduğu alan büyük ölçüde kamusal bir karaktere sahip. Bölgeyi canlandırmak için merkezi bir düzenleyici olarak, zemin kat protokollere uygun olarak programlanmış. Çekici açık hava alanlarının yanı sıra forum, göl kıyısındaki gezinti yoluna geçişte ziyaret, daha uzun süre kalma ve diyalog için davet eden işlevsel bir varlık yaratıyor.

Üst katlarda, farklı konut tipolojilerine sahip prefabrik modüllerin çeşitli kombinasyonları oluşturulmuş. Çıktı modülleri, uzantılar, istendiğinde bağlanabilen alanlar ve teraslar çeşitli olanaklar sunuyor.

Küçük birimler mini laboratuvarlar, mikro çalışma birimleri veya paylaşılabilen altyapı alanları olarak kullanılabiliyor. Bu alanlar, üst kattaki aktivite odaklı çalışma alanıyla aynı şekilde yapıya entegre edilmişler.

Etiketler

Bir yanıt yazın