Western Sydney Airport İçin Açılan Yarışmayı Zaha Hadid Architects Kazandı

Zaha Hadid Architects (ZHA) ve Sydney merkezli Cox Architecture (COX) yeni Western Sydney Airport için açılan uluslararası yarışmayı kazandı. Kazanan tasarım, yarışmaya katılan 40 proje arasından seçildi.

Nancy-Bird Walton’ın ismini taşıyan havalimanı Sydney’in yeni Parkland City bölgesinde yer alacak. Kıyıdaki Harbour City, Paramatta etrafındaki River City ile Parkland City kentin 3. Kent merkezi haline gelmesi ve kentin batıya doğru genişlemesi planlanıyor.

Western Sydney Airport, bu büyüme için temel bir katalizör olacak ve şehrin büyük metropol bölgesi 2040 yılına kadar 9 milyona ulaşacak.

ZHA ve COX tasarımı binanın mimarisi sürdürülebilir tasarım ilkelerini içeriyor. Proje, modüler ve enerji tasarruflu bir tasarım oluşturmak için gün ışığı, doğal havalandırma ve su geri dönüşümünü kapsamlı bir şekilde birleştiriyor.

Western Sydney Airport’un yolcu kapasitesinin 2026 yılına kadar yıllık 10 milyon, 2060 yılına kadar 82 milyon yolcuya ulaşması planlanıyor

ZHA ve COX, gelecekteki genişleme planları da dahil olmak üzere, tüm havalimanı bölgesi için kapsamlı bir tasarım rehberi hazırlayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın