Yeni Kafe Peyzajı

CRA-Carlo Ratti Associati ve Rhea, ofiste kahve hazırlama ve içme deneyimini yeniden düşünmeyi amaçlayan yeniden yapılandırılabilir bir kurulum olan Coffee Landscape konseptini ortaya koyuyor

Italo Rota ile geliştirilen tasarım, insanların farklı yüksekliklerde yeniden yapılandırılabilir koltuklarla geniş bir platform etrafında sosyalleşmelerini sağlıyor. İlk prototip Haziran 2022’de Milano Tasarım Haftası’nda sergilenecek.

CRA-Carlo Ratti Associati ve kahve otomatı üreticisi Rhea, mimar Italo Rota ile Coffee Landscape’in bir prototipini tanıttı. Proje, kahve yapımını, bireylerin insanlardan uzaklaşıp makineye yöneldiği tek başına bir faaliyetten, iş arkadaşlarının yüz yüze geldiği ve etkileşime girdiği bir faaliyete dönüştüren ofisler için bir kompozit kahve istasyonu. Ek olarak, geniş bir platform, insanların farklı yükseklikteki modüler puflara oturmasına olanak tanıyor ve sosyal karşılaşmaları kolaylaştırmada fiziksel alanın öneminin altını çiziyor. Milano Tasarım Haftası 2022’nin bir parçası olarak, ilk prototip 6-12 Haziran tarihleri arasında şehrin ana yaratıcı merkezlerinden biri olan BASE Milano’da sergilenecek.

Coffee Landscape, dünyanın dört bir yanındaki ofislerin pandemi kaynaklı bir kimlik değişikliği geçirmesiyle şekilleniyor. Daha fazla şirket hibrit bir çalışma planı benimsemiş olsa da, fiziksel işyeri, iş deneyiminin ayrılmaz bir parçası olmaya devam ediyor. Ofis tasarımına yeni bir yaklaşım, yenilikçi ve anlamlı fikirler üretmek için çok önemli olan yüz yüze, tesadüfi konuşmalara ek vurgu yapıyor.

Coffee Landscape açık bir plan olarak tasarlandı: üç dağıtım çıkışına sahip merkezi bir kahve yapma istasyonu, sekiz ila 40 santimetre arasında çeşitli yüksekliklerde modüler üçgen puflarla çevrili. Organik düzenlemeleri, doğal arazilerin gelgitlerini yansıtıyor. Kahve hazırlama, geleneksel otomatlardan farklı olarak kişiler arası bir deneyime dönüştürülüyor. Koltuklar duruma ve ofis ortamına göre kolayca yeniden yapılandırılabiliyor, bu da çalışanlara yaratıcılıklarını açığa çıkarma ve kendi mola alanlarını tasarlama şansı veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın