Bağdat yakınlarındaki Bağdat New Sadr City (Bağdat Yeni Sadr Şehri) projesinde 75 bin konutun yanı sıra üniversite, cami, kütüphane, polis karakolu gibi sosyal yapılar da yer alıyor.
Bağdat’ın dışında kalan Sadr City, 1959 senesinde dönemin başbakanı tarafından kurulmuş ve Amerika-Irak savaşı sırasında oldukça hasar gören bölgelerden birisi olmuştu.
Şehrin tekrar yapımı gündeme geldiğinde projenin için en iyi teklifi 11 milyar 285 milyon dolarla Koçoğlu İnşaat A.Ş., Kur İnşaat A.Ş., Kazova İnşaat A.Ş., Tarmaş Ltd., Ulubol Ltd.-İşkaya A.Ş.’den oluşan Türk Şirketler Grubu vermişti.
Koçoğlu İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, 47.5 ayda bitirilmesinin taahhüt edildiği inşaatta yaklaşık 20-22 bin kişinin çalışacağını, bunların 7-8 bininin Türkiye’den geleceğini, kısa bir süre içerisinde projenin bitirilmesi planlandığı için hızlı bir teknoloji kullanacaklarını, bunun için de tünel kalıp sistemleri kullanılacağını ve Türkiye’den de bol miktarda tünel kalıp ustası getirileceğini belirtmişti.
Çok büyük çapta inşaat taşeronlarına bölünen proje için Koçoğlu “Konut ve diğer sosyal donatıları ile Bağdat yakınlarında Trabzon büyüklüğünde bir şehir kuracağız” açıklamasını yapmıştı.
Kazova İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demir ise, proje için başta çimento ve demir olmak üzere, fayanstan seramiğe, cama kadar Türkiye’den yaklaşık 7-8 milyar Dolar’lık inşaat malzemesi ihraç edileceğini söylemişti.
2009 senesinde şehrin master planı için açılan yarışmayı kazanan Broadway Malyan ise 17 kilometrekarelik konsept master plan “10×10” projelerini bitirdiklerini Ağustos 2011’de açıklamışlardı. Buna göre 10 milyar Dolar’lık bir yatırım yapılmasının tahmin edildiği ve 10 sene içerisinde bitmesi öngörülen projenin 500.000 kullanıcısı olacak.