Yeşil, Mavi ve Turkuvazın Hakim Olduğu Konut İç Mekanı

Daniele Marcotulli Architect ve Adriana Suriano, Roma'da her bir katı dışarıyla diyalog içinde olan bir sahil evi tasarladı.

Casa Luce, Santa Severa sahiline çok uzak olmayan konut sitesinde yer alıyor. Yapı bir sahil evi olarak tasarlanmış.

Proje, doğal bağlam ve denizle süreklilik arayışına odaklanıyor, doğal ışığı bir anlatı aracı olarak seçiyor aynı zamanda onu parlak ve opak, pürüzsüz veya dalgalı, pürüzlü ve yumuşak olmak üzere her zamankinden farklı yüzeyler ve malzemelerle test ediyor.

“Özelliklerini vurgulamak için, mekanları yerin unsurlarıyla doldurduk. Işık parlamaları, suyun berraklığı ile kumun opaklığı arasındaki kontrastlar, akıntının kıyıya getirdiği ahşabın sıcaklığı…” diye açıklıyor Marcotulli.

Üç katlı evin zemin katında kullanılan yeşil tonlarındaki parlak bir seramik, bahçenin renkleriyle uyumlu. Birinci katta – giriş ve oturma alanında kullanılan mavi ve beyaz renkte tasarlanmış fayansın deniz dalgalarına bir övgü olarak ışıldayan parlak bir yüzeyi var. İkinci kattaki yatak odasında gökyüzünün rengini çağrıştıran yoğun mavi kullanılmış.

Üç kattaki sabit unsur, dikey olarak düzenlenmiş dikdörtgen bir formda kullanılan, işlevleri ayırt etmek, odaları ayırmak ve ışık oyunları yaratmak için kullanılan cam blok. Zemin katta bahçeyle ilişkiyi geliştirmek için şeffaf, oturma alanında doğal bir fon oluşturmak ve girişi ve mutfağı filtrelemek için kehribar, yatak odalarının seviyesinde iki duşu ayırmak ve penceresiz banyoyu aydınlatmak için opak turkuvaz olarak seçilmiş.

Bir diğer malzeme ise odalara aşinalık kazandırmaya katkıda bulunan ve şöminenin kavisli duvarını karakterize eden ve geçitleri, kapıları ve gardıropları tamamlayan lekeli meşe ağacı.

Oluklu sac, birinci kattaki banyo bloğunu kaplamak için seçilmiş, böylece ışıkla daha da güçlenen bir dizi içbükeylik ve dışbükeylik yaratılmış.

Şömine tabanını ve bitişik duvarı kaplayan pietra serena*, renk paletini tamamlıyor.

*Pietra serena, İtalyan Rönesansı döneminde Floransa’da mimari detaylar için yaygınca kullanılan, gri renkli bir kumtaşıdır.

Etiketler

Bir yanıt yazın