Instagram’a yakışan bir renk paleti, Yunan adası ve 400 yıllık bir harabe… İlgi çekmek için gereken tüm elemanlara sahip olan proje, Paxos Contemporary Art Project (P-CAP) için Almanyalı sanat ikilisi Quintessenz tarafından tasarlandı.
Alman ikili Thomas Granseuer ve Tomislav Topic, Kagkatika Köyü’ndeki terk edilmiş taş binaya astıkları kumaşlarla enstalasyonlarını tamamladı. Ağ benzeri kumaşlar 120 farklı sprey boya ile boyandı ve dijital illüzyonu yaratan, pikselli bir görüntü elde edildi.
Ziyaretçiler 400 yıllık taş pencerelere doğru yürüdükçe, asılı duran her bir katmanın büyüyüp daha dikkat çekici hale gelmesi planlandı ve katmanlar buna göre yerleştirildi.
Thomas Granseuer ve Tomislav Topic eserlerini şu şekilde açıklıyor.
Rüzgar ve güneş ışığı etkisiyle enstalasyon gerçek dünyada hayat bulan sanal bir beden gibi algılanıyor. Analog ve dijitali, bugünü ve yarını, eski ve yeniyi bir araya getiriyor. Bu tezatlık, enstalasyonun gerçek dışı gözükmesini sağlıyor. Rüzgar katmanların arasına süzülüp güneş ışığı renklerin canlılığını ortaya çıkarınca görüyoruz ki bu enstalasyonu yerleştirmek için daha uygun bir yer düşünülemez.
“Kagkatikas Secret/Kagkatikas Sırrı” ismini verdikleri çalışma, Almanyalı ikilinin geçmiş çalışmalarında kullanılan renk paletine referans veriyor. Flickering Lights ve Paradis Perdus bu çalışmalardan bazıları.
Kromatik ve grafitti kültürü ile şekillenen Quintessenz’in soyut çalışmalarının ortak bir paydası bulunuyor: “renkler için bir ortam tasarlayıp yaratmak”
Heykeller, performanslar, duvar resimleri ve enstalasyonlar sunan ücretsiz ve halka açık sanat projesi P-CAP’in ilk yılına, Quintessenz’den Thomas Gransauer ve Tomislav Topic yedi sanatçı ile birlikte katıldı. Küratörlüğünü Leonid Keller’in üstlendiği, Marina Tomacelli Filomarino tarafından kurulan P-CAP, Paxos Adası’nı bir açık hava sanat galerisi haline getirmeyi hedefliyor.