Ünlü tasarımcı Yoni Alter'in yürüyen merdivenlerin etiğine ilişkin işi 14. Venedik Mimarlık Bienali kataloğunda yer alıyor.
Eğer sizde metroya inerken yürüyen merdivenlerde “Lütfen sağda durunuz” diye ikaz edenlerdenseniz muhtemelen Yoni Alter’e hak vereceksiniz.
Londra metrosunda uygulanan çalışma vatandaşları sağda beklemeye, soldan hızla inmeye teşvik için yapıldı. Bu yıl Element of Architecture sergisi ile mimarinin temellerine ve geçmişlerine odaklanan 14. Venedik Mimarlık Bienali de yürüyen merdivenlerin özünde bulunan bu kuralı yansıtan çalışmayı es geçmedi ve kataloğa taşıdı.
7 yorum
Çok iyi bence BB, sen bana denk gelme metroda 🙂
Arkadaşım bu dayatmayı da anlamıyorum.. İsteyen sağdan soldan yürüsün, koşsun, sıçrasın. Adı üstünde sen yürüme, zahmet etme diye “yürüyen merdiven” yapmış adamlar. Yürüyen merdivenlerde itinayla dikilirim 🙂
No ethic, yes comfort 🙂
Tembellerin sesi oldum burada. Bir destek atın beya 🙂
Ben senin gibilere çarpıp geçiyorum, öfliyip pöFlüyorum BB.. Bir etiği var kardeşimm bu işin… 🙂
Bekleyen bekleyebilir, ama ben de yürümek istiyorum. İnsan bekleyecekse sağ tarafta da bekleyebilir, ama ben bir sağ bir sol yaparak yukarı çıkamam.
Ha durursa solda, evlerine ateşler salsın ne diyeyim.
İstanbul metrosu açıldığı günden beri yürüyen merdivenlerde hiç bir dayatmaya ve zorlamaya mahal vermeden soldan merdivenin hızına uyum sağlayarak yürüyerek inip çıkıyoruz… Hatta başka platformlarda da dile getirilen bir espriyi paylaşayım. ” İstanbul metrosunun en bayıldığım kullanımı merdivenleri yürümek istemeyenlerin sağa çekilip yol vermesidir” şimdi bienal’lere konu olmuş sayenizde öğrendik…