Zaha Hadid Architects, Monako’daki Le Schuylkill Tower’ı Yeniliyor

Zaha Hadid Architects, Monako’daki Le Schuylkill Tower’ı Yeniliyor

Zaha Hadid Architects ve Square Architecte, Monako'nun 1963 yılında inşa edilen ilk yüksek binası Le Schuylkill Tower'ı yenilemek ve genişletmek için işbirliği yaptı.

1963 yılında inşa edilen Le Schuylkill Tower, Monako’da inşa edilen ilk yüksek bina.

Monte Carlo’da önemli bir konuma sahip olan konut kulesi, Hercule Port’a bakıyor ve güneyde kraliyet sarayına, eski şehre ve ötesinde Akdeniz’e kadar panoramik manzaralar sunuyor.

İşveren tarafından kule üzerinde bir fizibilite çalışması yapmak üzere davet edilen Zaha Hadid Architects (ZHA), geliştirme potansiyelinin yanı sıra mevcut binanın yenilenmesi için gereken çalışmaların kapsamını da değerlendirdi.

Bu kapsamlı analizin ardından ZHA, kulenin yenilenmesi ve genişletilmesi için yerel mimarlık ofisi Square Architecte ile birlikte görevlendirildi.

Mayıs 2027’de tamamlanması planlanan inşaat çalışmaları başlamış durumda.

Küçük stüdyolardan dört yatak odalı aile birimlerine kadar 188 daireden oluşan mevcut kule, kuzey ve güney sınırları arasında 22 metrelik bir eğime sahip dik bir arazide yer alıyor.

Kulenin en alttaki yedi katı kaya yüzeyine inşa edilirken üstteki 17 kat, her biri binanın kuzey tarafında dikey bir sirkülasyon çekirdeğine sahip 3 ayrı bloğa bölünmüş.

ZHA’nın Le Schuylkill Tower’i yenileme ve tadilatı, müşterinin 60 yıllık binanın kısıtlamaları içinde çalışarak mevcut yapının tasarım mirasını koruma isteğine saygı gösterirken, aynı zamanda tüm yaşam standartlarını Monako sakinlerinin şu anda beklediği standartlara yükseltiyor.

Tüm konut iç mekanlarının yeniden yapılandırılması ve yenilenmesi ve orijinal balkonların her daire için açık oturma odalarına genişletilmesi de yenileme programına dahil edilmiş.

Kapsamlı etüt, izleme ve modellemenin ardından mevcut betonarme yapı, Monako’da artık gerekli olan katı sismik standartları karşılayacak ve kulenin tepesine yerleştirilen yeni çatı katlarını hesaba katacak şekilde güçlendirilecek.

15-18. katlar arasındaki bu yeni yapı hafif, düşük karbonlu çelikten (XCarb) imal edilmiş olup, çatı katlarının minimal çerçeve profilleri, açık plan düzenleri ve geniş açık teraslar için konsollar ile tamamen camlı duvarlar içermesini sağlıyor.

Yeni bir seramik yağmur koruyucu cephe, havalandırmalı bir boşluk ve yeni ısı yalıtımı sağlıyor. Yenileme, kulenin tepesindeki silueti yeniden tanımlarken, binanın Avenue de la Costa ile olan bağlantısını da güçlendiriyor. Kaplamalı alüminyum paneller yeni teras ve balkonların dış cephe kaplamasını oluştururken, giriş lobisinin üzerine işlenmiş paslanmaz çelik bir kanopi yerleştirilecek.

Yenilenen kule, fosil bazlı enerji kaynaklarının kaldırılması ve bunların yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştirilmesiyle karbondan arındırılmış bir bina olarak kabul ediliyor. Mevcut beton yapının korunmasının yanı sıra, mevcut bina bileşenlerinin geri dönüşümü, yeniden kullanımı ve yeniden kullanımının yanı sıra, malzeme, ürün, teknik ekipman ve sistemlerin seçimi tüm yaşam karbon emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunacak.

Su tüketimini azaltmak için hem yağmur hem de gri su geri dönüşümü sağlayan yenileme projesi, aynı zamanda bina kabuğunun termal performansını iyileştiriyor, güneş korumasını geliştiriyor ve yerinde bir atık yönetim sistemi kuruyor.

Buna ek olarak, orijinal bina hizmetlerinin, bölgenin deniz suyu soğutma şebekesine bağlı ve aynı zamanda tüm dairelere sıcak ve soğuk su sağlayan yeni bir sistemle değiştirilmesiyle kulenin genel enerji talebinde kayda değer bir azalma sağlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın