Zaha Hadid Architects ve Epic Games İşbirliğiyle Mimari Bir Deneyim: “Re:Imagine London”

Zaha Hadid Architects, Epic Games işbirliğiyle Fortnite'ta mimarlık, kentsel planlama, iç mekan ve sürdürülebilirlik konularını interaktif bir oyun deneyimiyle keşfetmeyi amaçlayan yaratıcı bir oyun projesi olan "Re:Imagine London"ı geliştirdi.

Re:Imagine London, dünyanın en popüler video oyunlarından biri olan Fortnite’ta oynanan yaratıcı bir deneyim olarak öne çıkıyor.

Epic Games’in Fortnite için Unreal Editor’ını (UEFN) kullanan Re:Imagine London, Zaha Hadid Architects ve Epic Games tarafından UEFN’nin mimaride pratik uygulamalar için kullanımını araştırmak ve mimarlık, peyzaj ve iç mekan dahil olmak üzere sektörlerdeki yaratıcı yetenekleri bir araya getirmek için ortaklaşa geliştirildi.

Epic Labs tarafından yayınlanan Re:Imagine London, Fortnite’ta yaratıcıların oluşturduğu bir ada ve Zaha Hadid Architects (ZHA), AccuCities ve Beyond Creative tarafından sağlanan içeriğe dayalı olarak UEFN’nin mimarlık, mühendislik ve inşaat alanındaki yeteneklerini vurgulayan interaktif bir deneyim sunuyor.

Proje, ZHA’s Computation and Design Group (ZHACODE) tarafından kentsel planlama, platform tasarımı, mekansal içerik oluşturma, yapılandırıcılar, kullanıcı deneyimi tasarımı ve geleceğin ikizleri konularında devam eden araştırma uygulamalarını sürdürüyor.

Re:Imagine London, Londra’yı eğitici bir bileşene sahip strateji oluşturma oyunları türünde işbirliğine dayalı çok oyunculu bir deneyim olarak araştırıyor. Londra’nın su kenarlarında yer alan proje, yürünebilir, karma kullanımlı, sürdürülebilir kalkınmanın yaratılmasında kentsel yoğunlaşma ve toplum katılımını araştırıyor.

Deneyim, çağdaş bir bağlamda işbirliği içinde inşa etmek için kentsel durumun karmaşıklıklarını müzakere etmeye yönelik ilgi çekici ve keşfedici bir yaklaşımla hızlı seçenek oluşturmayı kolaylaştırıyor.

Re:Imagine London’daki yapı içeriği, önceden oluşturulmuş mekansal sahneler olarak çeşitli ölçeklerde hazırlanmış olup, ZHA’nın inşa edilmiş eserleriyle tutarlı mimari, geometrik ve mekansal özellikleri ifade ederken, yapılandırılmış çözümlerin planlama ve yapısal farkındalığına katkıda bulunuyor.

Modüller, inşaat teknolojilerindeki son gelişmeleri içerirken, tipolojik çeşitliliğin yanı sıra kademeli ve hacimsel aydınlatma ve malzeme efektleri yoluyla çevresel ve bağlamsal performansa parametrik bir yaklaşım sergiliyor.

Re:Imagine London için, Fortnite istenilen platforma indirilerek ve oyunda “Re:Imagine London” veya “1442-4257-4418” araması yapılarak oyuna erişilebilir. Re:Imagine London’ın gelişimi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın. ZHACODE Discord sunucusuna katılmak ve yaratılan içerikleri paylaşmak için tıklayın.

Etiketler

Bir yanıt yazın