Zeugma’nın büyüsü

Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi, gelen ziyaretçilerini büyülüyor. Müzeyi bir haftada 5 bine yakın kişi gezdi.

9 Eylül Cuma günü resmi açılışı yapılan Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Açılışından sonraki iki günde ziyaretçi rekoru kıran müzeyi, sadece cumartesi ve pazar günü 3 bin kişi gezdi. 15 Eylül Perşembe akşamına kadar geçen bir haftalık sürede ise ziyaretçi sayısı toplam 4 bin 567 kişiye ulaştı.

TÜRÜNÜN EN BÜYÜĞÜ
Pazartesi haricinde her gün 09.00-17.00 saatlerinde misafirlerini ağırlayan, giriş ücreti 5 TL olan ve 18 yaş altı-65 yaş üstüne ücretsiz olan müzede, Nizip ilçesinde Fırat Irmağı kıyısında yer alan Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılarak şu ana kadar restorasyon ve konservasyonu tamamlanan yaklaşık 1,700 metrekarelik mozaik sergileniyor. Müzeye, çevre illerden gelen yerli turistlerin yanı sıra özellikle İtalyan, Fransız, İngiliz, Alman ve Japon turistler büyük ilgi gösteriyor.

ÇOCUKLAR BAYILDI
Zeugma Mozaik Müzesi Teşhir, Tanzim ve Restorasyon Projesi Yöneticisi Celalettin Küçük, müzeye en çok ilgiyi çocukların gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu:

”Bir arkeoloji müzesi olarak çocuklara hitap edebiliyorsak, çok büyük bir şeyi başarmışız demektir. Bütün kesimlerden insanlar geliyor. Herkesin söylediği tek şey var; ‘çok etkileniyoruz”’

Etiketler

Bir yanıt yazın