Zehra Çelik, Selin Temiz, Emirhan Duğral, Sertaç Erbilgin, Gökalp Kalfa ekip olarak katıldıkları Kartalkaya Dağ Oteli, Kayak (Doğa) Gençlik Merkezi Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması'nda 2.’lik ödülü kazandı.
Kartalkaya servisinin ilk noktası, bir otel, Hayat. Otobüsten inerken kayak merkezine 21 kilometre uzaklıkta olduğunu fark eden ziyaretçiler Bolu’nun kendine has iklimiyle ilk defa karşılaşıyor. Hayat. Otelin adının neden Hayat olduğunu merak eden bir ziyaretçi otelin girişindeki broşürü okumaya başlıyor. Hayat’ın Türkçe’mizde avlunun yöresel adı olduğunu ve oteldeki en önemli yaşam alanı olarak görülen avlunun cazibesini anlatıyor broşür. Tıpkı hayatın 4 mevsimsel yaşam döngüsüne sahip olmasına ithafen 4 mevsim her iklim şartlarına uygun açık, yarı açık ve kapalı mekanlarıyla ziyaretçilerin her gelişlerinde farklı bir hazzı deneyimleyeceklerini söylüyor. Lobide oda işlemlerini bekleyen ziyaretçilerden bazıları merdivenlerin arasındaki amfiden avluyu izlerken daha önce girişini yapan ziyaretçiler avlunun keyfini çıkarmaya başlamış bile. Kayaktan dönen bir ekip, şömine başındaki oturma alanında günün en iyi kardan adamını oylarken ateş, ortamı ısıtıyor. Bir sonraki kayak serüvenine çıkacak ekip ise restoran ve bar alanlarında avlu manzaralı yemeklerinin tadını çıkartıyor. Avluda hayat çok daha farklı, ailecek ateş çukurunda oturanlar, havuz önünde sosyal medyası için fotoğraf çektirenler, neşeli sesleriyle ortamı hareketlendiren çocuklar ve onları mutlulukla izleyen yaşlı çiftler.
KENTSEL BAĞLAM
Bolu, ülkemizin dağ kırsalları bakımından hem atmosfer hem de iklimsel olarak nadide şehirlerinden biridir. Kartalkaya kayak merkezi özellikle genç nüfusun adrenalin heyecanını kış sporlarıyla dorukta yaşayacakları gelişmekte olan bir noktadır. Ziyaretçilerin kayak deneyimini yaşamadan önce bölgenin iklimine alışacakları ve Bolu’da güzel anılar biriktirecekleri alan eksikliği göze çarpmaktadır. Otel, kış sporlarının yanında 4 mevsim Bolu’nun güzelliklerini yaşatacak ve bölgeye emsal niteliğinde olurken ziyaretçilere yeni deneyim rotaları ve etkinlikler vadetmektedir.
KABUK
Projenin iç ve dış kimliğini bağlayan, dinamik ve hareketli bir yapı çekirdeği, kabuk. Hayat’a yeni bir karakter ve kimlik kazandıran örtü, binayı çepeçevre saran bir bağlam oluşturuyor. Kentsel bellekte yeni bir kollektif bakış, çevre ve bina arasına ise yeni bir arakesit. Bina ve kabuk arasında oluşan yarı açık alanlar, cephedeki yırtılmalar sayesinde geçirgen bir işlev kazanıyor.