2. Ödül alan projenin mimari rapor metni:
Söz konusu kampus, temelde gridal bir aks düzeneği üzerinde işleyecek şekilde tasarlanmıştır.
Ana öğrenci-servis yaklaşımlarının düzenlendiği güneyden kuzeye doğru ilerledikçe, kapalı-açık akslar üzerinden, öğrenciler, önce eğitim/derslik alanları ile, sonra sosyal ve kültürel alanlarla, sonra da özel alanlarla buluşur.
Yerleşke alanının ortasında doğu-batı yönünde uzanan ve dışarıdan ana yaklaşımı karşılayan alle, alt ve üst platformlardan oluşur, sosyal-kültürel mekanları barındırır, güneyden ve kuzeyden gelen farklı kotlardaki akışı buluşturur, çakıştırır ve iletir.
Eğitim alanlarının etrafında toplandığı mikro-klimalı bahçeler, teneffüs alanları oluşturmasının yanısıra, derslik yoğunluğunun (yapılarının) hafifletilmesini sağlamıştır. Yoğunluğun hafifletilebilmesi amacıyla farklı kotlar arası yaya trafiğinin sürekli ve akışkan olmasına ve farklı değerlerde düşey yüzeyler ve perspektifler sunmasına dikkat edilmiştir.
Yerleşkenin bir ana girişi ve iki adet ikincil girişi bulunmaktadır. Ana giriş allenin aksındadır. İkincil girişlerden biri spor salonu – spor alanları bölümündedir; tatil günleri dışardan bağımsız kullanım içindir. Bir diğer ikincil giriş; yine tatil zamanlarında hostel olarak kullanılabilecek öğrenci yurtlarının dış bağımsız girişidir.