Cafer Bozkurt Mimarlık tarafından tasarlanan, yapımı 2001 yılında biten Antalya Golf Kulübü 2004 yılında THBB Mimarlık Ödülleri, "Büyük Ödül"e layık görüldü. Ofis projesini anlatıyor:
Antalya ili, Belek ilçesinde, sınırları deniz ile biten 1.247.000m2 ormanlık bir alanda kurulmuştur. Genç olan orman, engebeli bir arazide dere ve bataklıkları olan çam ve okaliptüs ağaçları ile kaplıdır. Arazinin rehabilitasyonu sonucu bataklıkların büyük bir kısmı göletlere çevrilmiştir. 1997 yılında başlayan İrlanda-İngiliz-Türk ortaklı kuruluş, planlama, projelendirme ve tüm resmi onayları tamamlayıp Haziran 2000’den itibaren uygulanmaya başlamıştır.
Golf Kulubü 18 Delikli Şampiyonasına Sahası, 18 Delilkli Standart Golf Sahası, Golf Akademisi ve Tesislerini kapsamaktadır. Bölgenin en büyük Golf Kulübü ve tek Şampiyona Sahası olmuştur. Genel yerleşme mimar ve golf tasarımcılarının ortak çalışmaları ile bitirildikten sonra, golf alanları European Golf Designers / London tarafından tasarlanmıştır. Mimar Cafer Bozkurt / İstanbul planlamanın genel koordinatörü olup tüm yapıların da tasarımcısıdır . İlk proje;
1.1 Golf Akademisi
1.2 18 Delikli Standart Golf Sahası – Pasha
1.3 18 Delikli Şampiyona Golf Sahası – Sultan
1.4 Golf Kulübü ve Café-Bar
1.5 Beach Cabana, Diskotek ve Havuz
1.6 Residanslar
1.7 Bakım ve Onarım Tesisleri
şeklinde oluşurken, 2001 yılında ortaklığın tamamının Türk tarafına geçmesi ile Kulüp Binası’nın Kulesi, Cafe-Bar, Beach Cabana, Diskotek ve Havuz ünitelerinin yapılmasından vazgeçilmiş, Golf Kulüp Binası ve Golf Residansları korunarak, diğerlerinin yerine 400 yataklı Golf Oteli yapılmasına karar verilmiştir. 2001-02 yılları içerisinde, 24 ayda, 1247 dönüm arazinin tümü işlenerek 36 delikli Golf sahaları, göletler, mevcut ormanın restorasyonu, ağaçlandırma, tüm alt yapı çalışmaları, Kulüp Binası, bakım ve onarım binalarının tamamı bitirilmiş ve tesis kullanıma açılmıştır. Otel ve rezidansların yapımı ertelenmiştir.
Golf Kulüp Binası, Şampiyona Sahası ve Standart Golf Sahası’ndaki bütün başlangıç ve bitiş vuruşlarının izlenebileceği, arazinin en yüksek yerinde bulunan hakim bir konuma oturtulmuş ve binanın biçimlenmesinde de yine aynı kıstaslar dikkate alınmıştır. Bütün servisler, mutfaklar, depolar, golf arabalarının tamamı binanın bodrum katına alınarak, yapının dört bir yanı yeşil doku ile golf oyununa ayrılmıştır.
Proshop ile birlikte kolonadlı meydan etrafına yerleştirilmiş olan Golf Kulüp Binası iki eşit kareden oluşan mutlak bir geometrik plana sahiptir. Meydan tarafındaki ilk kare yönetime ayrılmıştır. Sağır cephelerden oluşan bu bölüm ortasındaki kule şeklinde yükseltilmiş bir fener ile üç cephedeki giriş boşluklarından aydınlanmaktadır.
Restoran-cafe-bar olarak kullanılan ikinci kare, üzerine 45 derece açıyla döndürülerek konan alacart restoran, kenarlarındaki cam üçgen çıkmalar ve ortasındaki piramid şeklindeki aydınlık eleman ile tanımlanır. Tamamen camla kaplı olan bu bölümün etrafına yapının çevreye açılımını ifadelendiren dairesel bir kolonad yerleştirilmiş ve çelik gergilere binaya bağlanıp üzeri tenteyle örtülmüştür. Yapıya yapışmadan geçen gölgelikler binanın zemin katının da ışık almasınına izin verir. Böylelikle sakin, masif kitle ile hareketli, seffaf kitle bir kontrast oluşturmaktadırlar. Proshopta da ana binadaki gibi iki masif kitle ile cephede ve çatıdaki cam örtünün yarattığı doluluk-boşluk kontrastı tekrarlanmıştır. Aksa ve merkeze yerleştirilen iki adet havuz da dış mekandaki ilişkileri kurmaktadırlar.
Yapıların cephelerinde beyaz brüt beton kasetlerin yanısıra sağır panolarda doğal taş, seffaf yüzeylerde mavi cam, döşemelerde plan kurgusunu yansıtan dışta granit, iç mekanlarda masif ahşap ve doğal mermer döşeme kaplamaları uygulanmıştır. Restoran ve cafe-barın olduğu iç mekanlarda cam yüzeyler dışında cilalı ahşap panolar, cam korkuluklar kullanılmıştır. Tesisin tüm yapılarında klasik formlardan oluşan mimari, çağdaş tasarım ve zengin malzeme kullanımı ile aranan kalite sağlanmıştır.