Ahmet Anıl Cender, İrem Ceyda Gök, Mina Şimşek, Nuri Nacar, Reşit Baran'ın "AURA & İPA Yaz Akademisi Sürdürülebilir Normale Doğru" kapsamında Hayriye Eşbah Tunçay, Ebru Bingöl, Serhat Cengiz ve Sevgi Görmüş Cengiz danışmanlığında, Meltem Güller asistanlığında hazırladığı Doğayla Barışık Küçükçekmece başlıklı proje.
Projenin vizyonu “Doğayla Barışık Küçükçekmece” olarak belirlenmiştir. Vizyonun kapsadığı hedef kitlesi insanlar, kuşlar, balıklar, bitkiler, bakteriler ve mikroorganizmalardır. Stratejiler üç ana başlık altında geliştirilmiştir. Ekolojik onarım, kendi kendine yetebilme ve kentsel ısı adasını iyileştirme. Stratejiler kapsamında geliştirilen tasarım fikirleri doğa ve kültür bileşenlerinin birlikte yaşamına vurgu yapan pratiklerden oluşmaktadır. Doğa-kültür bileşkesi Doğa bileşenlerin ekolojik onanmı ve kültür bileşenlerinin üretime kazandırılması ile kentsel ısının indirgenmesi sağlanmaktadır.
Ekolojik onarım su iyileştirici bitkiler ile sağlanmıştır. Kıyı hattı boyunca ve Bioswale içerisinde ağır metallerle birlikte kirliliği temizlemek, besin değişimindeki aşırı artış sonucu oluşabilecek ötrofikasyon ve kirlilik problemini engellemek hedeflenmiştir. Göl çeperindeki tarımsal üretim derelerden oluşturan kanal bağlantıları ile desteklenmektedir. Dere kenarlarında bulunan tarım alanların Akuaponik tarım ve biyolojik hendek (bioswale) uygulamaları sayesinde tarım bölgeleri de ilişkili hate getirilerek kendi kendine yeterlilik sağlanmıştır. Tasarımda Kibrithane ile Mimar Sinan köprüsü arasında yeşil aks kurgulanmıştır. Aks, olası bir deprem durumunda bölge halkının açık alanlara tahliyesini sağlayacaktır. Alandaki bu önermeler ekosistemin zarar görmesinin önüne geçerek ekolojik restorasyonu sağlayacaktır.