METI (Modern Education and Training Institute) için gönüllülerin de katıldığı bir süreç sonunda inşa edilen okul binasının tasarımı alternatif malzemelerin ve süreçlerin akıllardan çıkmayan ismi Anna Heringer tarafından yapıldı.
Bangladeş nüfusunun yaklaşık %80’i kırsal alanlarda yaşıyor. Bu kırsal alanlarda inşa edilen evlerin çoğunun yapımında bambu ve toprak kullanılıyor; fakat çoğu zaman bu yapılar temelsiz ve su geçirimi düşünülmeden inşa ediliyor. Bu tip evler düzenli bakıma gereksinim duyuyor, çoğu zaman hızla hasar alıyor ve ortalama 10 sene dayanıyorlar.
Şehre gözü engellemek için kırsal alandaki yaşam alanlarının kalitesini geliştirmek özellikle önemli. Kırsal alanlardaki düşük işçilik ücreti ve bambu, toprak gibi yerel malzemelerinin kullanımı, yapım masraflarının azalmasını sağlayacak iki önemli unsur.
Projenin temel stratejisi bilginin ve becerinin, yerel halk arasında yayılması ve geliştirilmesi ve böylece kırsal kesimde yaşayan insanların ellerindeki malzemeyi mümkün olan en iyi şekilde kullanabilmeleri. Eski yapım tekniklerinin süreç içinde iyilerştirilmesi ve edinilen yeni bilginin süreç içinde yerel yapı ustalarına aktarılması da amaçlardan bir tanesi.
METI, çocukların ve eğitim gören yetişkinlerin kişisel becerilerini ve ilgi alanlarını ön plana alan, farklı öğrenme hızlarını hesaba katan, özgür ve açık bir öğrenme metodunu benimsiyor. Okulun farklı tipte mekanlardan yapısı, derslerin tipik izleniş şeklini de değiştiriyor. Kalın topak duvarlı zemin katta yer alan üç sınıfın hepsinin, arkadaki organik formlu mağaramsı hacimlere geçişleri var. Bu hacimlerin iç mekanları, grup olarak veya tek başına uzanmaya, dokunmaya, keşfetmeye ve konsantre olmaya uygun yumuşak hatlarda. Üst kat ise alt katla tezat oluşturacak şekilde açık ve aydınlık. Bambudan yapılmış duvarlar ve açıklıklar, bakışı sürekli yapının çevresine açıyor. Üst katın geniş ve açık mekanı hareket için alan sağlıyor.