Uludağ Üniversitesi Mimari Tasarım VI stüdyosu kapsamında geliştirilen gençlik merkezi projesi.
Meydanlaşma /Katmanlaşma
Bursa ilinin karakteristik tarihi bölgesinde çalışıyor olmak bazı sorumlulukları beraberinde getirir. Mevcut tarihi dokuya saygı ve bu dokuyla kurduğu bağlamsal ilişki önem arz etmektedir. Projenin ana hedefleri güney bölgesindeki okullardan kaynaklanan genç nüfusun sosyal mekanını yakalayabilmek ve kent kültürünü yansıtan bütün toplumu kucaklayabilen bir kent merkezi oluşturmaktır.
Proje; eğim sebebiyle katmanlı ve çok parçalı bir komposizyon oluşturdu, kotlar arası geçişlerin olduğu araziyi verilerine göre kullanmak hedef alındı. Malzeme seçimi mevcut dokuya uyum ve arazi içinde yer alan sivil mimarlık örneği olan tescilli yapılar tasarım sürecinde önemli kriterler olmuştur.
Kurgu
Parçalı ve geçirgen bir gençlik merkezi olan bu projede bütün fonksiyonlar tek saçak altında toplanarak sosyal mekan tanımını vurgulamayı hedeflemiştir. Mevcut arazi içerisinde kesintisiz bir yaya sirkülasyonu oluşturularak çalışan bir merkez oluşturulması hedeflenmiştir. Amfi merdivenler ve açık sinema alanlarıyla yakın eğitim yapılarının potansiyelini içinde barındırabilecek bir yapı kurgusu oluşturulmuştur.