Proje, yakın gelecekte gerçekleşmesi beklenen gıda krizi için farklı çözümler sunuyor.
İklim dinamikleri, silahlı çatışmalar, kesintisiz şehirleşme ve ekonomik karışıklık, sıkıntılı bölgelerde yiyecek ve barınaklar için paralel çözümler sunan hibrid bir mimari tipoloji ihtiyacını doğuruyor. Yaklaşan gıda krizi nedeniyle insanlar için alternatif protein kaynakları aranıyor. Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamalara göre böcek kaynaklı proteinler önemli bu sorunun çözümünde önem arz ediyor.
Tasarımcıları projeyi şöyle anlatıyor:
Proje, çift amaçlı bir yapıya sahip ve bir sığınma eviyle bir modüler böcek çiftliğini bünyesinde barındırıyor ve böcek yetiştiriciliği için son derece gelişmiş ve sıhhi bir ortam sunuyor. Ayrıca, özel bir lokanta ve depo da bu programın içerisinde yer alıyor. İki milyardan fazla insanın böcekleri besin olarak tükettiği günümüz dünyasında, proje bu alışkanlığı farklı coğrafyalara da taşımayı hedefliyor. Besin kaynaklarına erişimi en üst düzeye çıkarmayı, felaket sonrası senaryolarını öngörerek yerel topluluklara ulaşmayı ve bunları desteklemeyi amaçlıyor.
Raflara bağlanmış kaplar ve basit CNC kontrplaktan yapılmış kemerler yapının çerçevesini çiziyor ve kolayca imal edilebiliyor. Yapı, güneş yönelimi, hava akımı gibi çevresel etmenlere ve çeşitli mekânsal programlara uygun olarak çalışıyor. Proje kapsamında geliştirilen bir hesaplama modeli ile konteynırların kemerler üzerindeki yerleşeceği noktalar parametrik olarak belirleniyor.
Program, uluslararası açlık çözümleri, sürdürülebilir gıda dağıtım yöntemleri ve modüler kompakt yapı üzerine çok yönlü bir odak noktasına sahip.