DB55 Amsterdam

D/DOCK tarafından Amsterdam'daki endüstriyel bir bölgede tasarlanan DB55 isimli karma yapının tasarımını tedarik zinciri belirliyor.

Bütünleşik Kullanım    

DB55 bir iş, eğlence, etkinlik ve spor alanı ile bir çocuk oyun alanını içeriyor. Bu karışık mekânda her metrekare dört kez kullanılıyor. Örneğin: 1.100 metrekare 4.400 metrekare değerine sahip. Maksimum esneklik için D/DOCK, binanın yüksekliğini büyük ölçüde korumuş, mümkün olduğunca vidalar ve yapıştırıcı kullanmamış ve bitkileri ve mobilyaları tekerlekli yerleştirmiş.

Döngüsellik

DB55, tedariğin tasarımı belirlediği döngüsel bir bina. Zemin kaplaması eski trenlerden ve evlerin çatı kaplamaları olarak hizmet veren ahşap kalaslar kullanılarak elde edilmiş. Beton ve cam duvarlar geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış. Tüm aydınlatma fazla stoklu ürünlerden, artık ürünlerden veya yenilenmiş parçalardan elde edilmiş. Hijyen alanlarında kullanılan seramikler iflas eden şirketlerin artıklarından sağlanmış ve ses-görüntü sistemleri ve mutfak ekipmanları dahil olmak üzere mobilyaların %70’i ikinci el.

İçten Dışa

D/DOCK, kullanıcıların ihtiyaçlarına dayanarak DB55’i içten dışa doğru tasarladı. Bu nedenle, cephe tasarımına dayanarak beklenen yerlerin dışında, gün ışığı ve manzaraya ihtiyaç duyulan bölgelerde cephe açıklıkları oluşturdular. Doğa, güneş ışığı, görünürlük ve insanlarla bağlantı, bu karma mekânın kullanıcıları arasında daha iyi bir çalışma ortamı ve bilgi alışverişini sağlıyor.

Biyofilik Tasarım

Biyofilik bir perspektifle tasarlanan DB55, D/DOCK tarafından insan ölçeğine uygun organik bir bina olarak oluşturulmuş ve doğa ile insanlar arasındaki bağlantıyı güçlendirmeyi hedefliyor. Hafif çatı, bol miktarda doğal ışık ve geniş cam giriş kapısı, mevsimlerin ve hava koşullarının değişimini deneyimlemeyi sağlıyor. Ayrıca, bol yeşillik, ekolojik malzemeler ve doğal şekil ve tonlarda entegre edilen tasarım unsurları, doğal çevremizle olan bağlantıyı güçlendiriyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın