NSMH tarafından tasarlanan Doğan Holding Genel Müdürlük Yapısı, Altunizade'de yer alıyor.
Projenin mimarı Nevzat Sayın projeyi anlatıyor:
“Aydın Doğan’ın beni görmek istediğini ve görme gerekçesini ilettiklerinde görüşmeye sevinerek gitmiştim. ‘Bu yapıyı, bir gün bana satarlar diye kiralamıştım ama satacakları yok, ben de az ileride, buraya benzer bir yer satın aldım, bu yapıdan bir tane de oraya yapar mısın diye sormak için istedim bu görüşmeyi, ne dersin? Bu yapıdan memnunum, yeni bir şey yapmaya gerek yok, aynen yapabilir misin?’ sorusuyla karşılaşınca hem şaşırdım hem de sevindim.
Şimdi içinde konuştuğumuz ve aynısından bir tane daha istediği binanın projelerini de, on beş yıl önce yine biz yapmıştık. Hemen evet dedim… Evet, ama bunca zaman, biz de yeni bir şeyler öğrendik, belki daha iyisini yaparız diye ekledim. İşin doğrusu, Aydın Doğan’ın isteği bir mimarın duyup duyabileceği en güzel övgülerden biriydi: oturduğu binadan memnundu ve başka bir arsaya bir tane daha yapmamı istiyordu… El sıkıştık ve çalışmaya başladık.
İlk kez çalışıyorduk ve doğrusu biraz tedirgindim ama hemen daha ilk sunuşun ardından silindi tedirginliğim. Doğrudan kendisi ilgileniyor ve delege etmiyordu proje toplantılarını. En iyi işverenlerimden biri olduğunu söyleyebilirim. Her zaman sorunu iletir ve hiçbir zaman çözüm önermezdi… Getirdiğimiz önerileri, kullanım, fayda, bakım, güvenlik, giriş, çıkış ve çalışanların konforu açısından irdeler, biçimsel veriler ve yapının mimari dili hakkında doğrudan bir talebi olmazdı. Yerleşim ve kullanım kararları, belirli bir noktaya gelip yapı görünür olmaya başladığında gördüğü şeyden memnun birinin yüz ifadesini fark etmiş ve sevinmiştik.
Sunduğumuz yapı, aynısını yapmamızı istediği yapıya hem hiç benzemiyor, hem çok benziyordu! Kısa yoldan anlaşmış ve daha ilk sunuşumuzda onaylanmıştık. Sonraki aşamalar da bu doğrultuda sürdü ve birçok değişikliğe rağmen, proje çalışmaları, esasa dair kararlar doğrultusunda sürdürülebildi.
Günlük çalışma alanlarının 3 kata yayılmasına karşılık toprak altında olmalarına rağmen gün ışığı alan yemek, seminer, konferans, kütüphane ve spor mekanlarının ortak fuayeler çevresinde yer almasına dayalı kullanım kararlarına bağlı olarak geliştirilen yerleşim düzeni ile oluşturulan yapı, kütle etkileri açısından neredeyse anonim özelliklere sahip olmasının yanı sıra kendine has ve ‘benzersiz’ olma özelliklerini de taşıyor, her zaman yapmak istediğimiz gibi alışkanlıkların içinden, tanıdık bir yeni.”