PROJE RAPORU
Kadıköy; Moda’dan Bostancı’ya uzanan sahil bandı boyunca kendine özgü mekansal ve sosyal kurguları barındıran bir eğlence kültürü üretmiştir. Sahil bandının çeperini oluşturan yeşil alanlar, Kadıköylüler tarafından sosyal bir enstrüman olarak işlevlendirilmiştir.
Kadıköylüler; Moda, Kalamış, Fenerbahçe, Caddebostan ve Bostancı sahillerinde, çimler üzerinde otururlar, yatarlar ve hareket ederler. Bu bağlamda Mekansal bir altlık olarak çalışan çimler, Kadıköylülerin kitap okuma, sosyalleşme, müzik dinleme ve spor yapma gibi gereksinimlerini karşılamak için hem soyut hem de somut bir zemin oluşturur. Kişinin fiziksel aktivitelerine olanak sağlarken, bu aktiviteleri yapabileceği alanda insan varlığını meşrulaştırır. Deniz ile denizin sınırını çizen çimlerin arakesitinde kendi yerini bulmuş olan insanın tek yapması gereken, bulunduğu anın tadını çıkarmaktır.
Prizma, Kadıköy’ün kendi ürettiği kıyı deneyimini denize bir adım daha yaklaştırır. Denizi denizden ayıran mendireğin çizdiği çizgiyi takip eder ve denizin içine yerleşir. Bir dikdörtgen prizma oluşturur. İçerisine Kadıköy sahillerinin özütü olan çimi, ağacı ve insanı yerleştirirken; duvarlarını yine bu özütte barınan deniz ve sokak resimleriyle kurar. Kadıköy’ün ürettiği bir diğer kültür de da sokak resimleridir. Mural ve graffitileri Kadıköy’ün yapısal birer elemanı olarak görmek mümkündür. Prizma’nın brüt beton duvarları bu resimler için birer tuvaldir.