Zeliha İrem Barut ve Kaan Yanık, DEÜ Mimarlık Bölümü Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması'nda eşdeğer mansiyon ödülünü kazandı.
Tektonik Kültür & Fenomoloji
Tasarımda sürdürülebilir bir strüktür oluşturulabilmesi amacıyla ahşap malzeme kullanılmıştır. Ahşabın sürdürülebilir ve sağlıklı bir malzeme olması dışında kültürümüzün de ayrılmaz bir parçası olması, kolay ve kısa sürede inşa edilebilmesi gibi özellikleri de göz önünde bulundurulmuştur.
Zemin 4×4 metrekarelik alanlara ayrılarak işlevlendirilmiştir. Kafeteryaya yakın olan kısım yeme-içme alanlarına ayrılırken ön kısımda çocuklar için oyun çadırı, trambolin gibi alanlar tasarlanmıştır. Oturma birimleri 50x60x60cm’lik birimlerden oluşturulmuş, kullanıcıların kendi istedikleri şekilde organize edebilmesi sağlanmıştır.
Meydan
Üst örtü belirlenen yolların üstünde + 4.00 m yüksekliğindeyken aktivite alanlarında bu yükseklik + 3.00 m olarak kurgulanarak girişlerin vurgulanması amaçlanmıştır. Girişler ayrı ayrı yükseklik ile vurgulanarak tanımlanırken kullanıcılar ilk önce meydana ulaşır ve buradan ayrılırlar. Meydan olgusu tasarımda çeşme ile sağlanmaya çalışılmıştır. Korkuluklar üst strüktüre bağlı olarak çalışır durumdadır. Minik amfi ile kotlar birbirine bağlanmış, kot farkından dolayı oluşan kopukluk giderilmeye çalışılmıştır.
Detay
Detay tasarımlarında geleneksel ahşap birleşim yöntemlerine (kavalalı gönyeburun birleştirme ve ortada kenetli bindirme) başvurarak daha kalıcı bir strüktür inşa etmek ve kurulum sırasında çevreye zarar vermemek amaçlanmıştır.