Yıldırım Gigi ve Fırat Çoban tarafından tasarlanan proje.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası ve İş Merkezi için önerilen yapı, farklı kamusal ve ticari fonksiyonları bir arada barındırmaktadır. Yönetim birimleri, ticari birimler, sosyal ve kamusal mekanların birbiriyle ilişkisi düşünüldüğünde proje alanında kentin sunduğu işlevlerin benzerini taşıyan, yeni bir kentsel odak oluşturması hedeflenmiştir.
Ticaret; kent tarihi açısından modern ve geleneksel anlamlar içermektedir. Mersin’in bir Akdeniz ticaret ve liman kenti olarak taşıdığı yapısal formlar, dolu-boş ilişkileri, açık ve yarı açık mekanlar bağımsız işlevlere sahip yapı parçalarının birbiri arasındaki ilişkiyi örgütleme ana çıkış noktalarından birisi olmuştur. Diğer bir nokta ise; ticaretin yönetimsel ve kurumsal işlevlerini karşılayan yapılar ile, dükkan, çarşı, ofis binaları arasındaki ilişkiyi kamusal bir odakta kesiştirmek farklı kotlarda hem görsel ve hem de mekânsal bağlamda birbiriyle yeniden ilişkilendirmek olmuştur.
Alanın tamamına yayılan, yapı adasını çevreleyen “cephe zarı” malzeme ve form açısından modern bir dile sahiptir. Cephe zarının bu geçirgen, dinamik hatları Ticaret ve Sanayi Odası’nın kente kattığı dinamizmi simgelemektedir.
Batı’daki yeşil doku proje alanı yakın çevresinin sahip olduğu az sayıda yeşil alandan biridir. 22 numaralı parsel doğal peyzaj alanı ile proje alanı arasındaki sürekliliği sağlaması amacıyla yeşil alan olarak tasarıma dahil edilmiştir. Doğal peyzaj dokusu giriş katında oluşturulan meydanla yapı içerisine alınmış, iç cephelerde yer alan yırtıklar,platformlar ve promenadlarla farklı kotlara taşınmıştır.
Yapının mimari karakteri ve çevresiyle kurduğu ilişki, yakın çevresinde yer alan konut dokusuna referans olması öngörülmüştür.
Güneydeki belediye hizmet alanı; binanın bu yöndeki algısını artırmak amacıyla içteki meydan kurgusunun devamı niteliğinde belediye hizmet alanı Ticaret ve Sanayi Odası parkı olarak tasarlanmıştır.