Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Yelda İnecik tarafından Dr. Öğr. Üyesi Uğur Özcan yürütücülüğünde hazırlanan 2020-2021 Bahar Dönemi "Çok Katlı Yaşam ve Sosyal Donatı" projesi.
Projenin konusu karma yapı olup bünyesinde sosyal kültürel alanlar, ofis, konutlar ve ticaret alanları gibi çeşitli fonksiyonları barındırmaktadır. Projenin çalışıldığı alan ise İstanbul’da yer alan Fatih ilçesindeki Şehremini semtidir. Tasarım sürecinde ticari aks ve manzara faktörleri ele alınmıştır. Yapılan analizler sonucunda çevre yollar arazi üzerinde devam ettirildi ve çakışan yollarla elde edilen ana aks Mustafa Çavuş Mescidi etrafından dönerek araziyi ikiye böler. Fonksiyonlar bu aks etrafında yerleşir.
Ticaret yoğunluğu fazla olan Millet caddesi üzerine zemin katında ticari birimleri barındıran ofis kütleleri yerleştirilmiştir. Ana caddeden geçiş sağlamak amacıyla bloklar zeminde birbirinden ayrılarak yarı açık mekan oluşturur. Üst kotlarda ofis kütleleri birbirine bağlanarak ofis çalışanları için ortak bir dinlenme, hobi alanı oluşturuldu. Cephe tasarımında 1.ofis kütlesinde çift cidarlı cephe tasarımı düşünülmüştür. Sistem detayında kat yüksekliğinde koridor tipi çift kabuk cephe havalandırılması gösterilmiştir.
Konut birimleri sakinlik bakımından ve manzarası surları görecek şekilde İskender bostanı sokağına yakın olarak arka kısımda konumlandı. 4 bloktan oluşan konut kütlelerinin yükseklikleri Mustafa Çavuş Mescidini merkez alarak kademeli bir şekilde yükselim söz konusudur. Konut birimlerinin zemin katları; burada yaşayan insanların ihtiyaçlarına yönelik market, spor salonu, kırtasiye, mağazalar,kitapçı,kreş gibi fonksiyonlar yer almaktadır. Bunun dışında konut sakinlerini çevreye yaklaştırmak ve farklı bitkiler yetiştirmek amacıyla iki konut kütlesini birbirine bağlayan sera alanları ve atölyeleri düzenlenmiştir. Bu bağlanan birimlerde oluşan üst geçitlerle ortak teraslara geçilebilmektedir. Konutların 1. katlarında ise blokların idari birimleri ve konut sakinleri için dinlenme ve hobi alanları bulunmaktadır. Cephe kısmında aranan oran; zeminde insan kotunu vurgulayan ticaret ve dinlenme alanları, ardından onun üstüne yerleşip yükselecek olan konut kısmı ve son olarak çatının eklenmesiyle bitim hissi vermesi istenen baş kısmından oluşmaktadır. Konutlarda 1+1, 2+1, 3+1 ve loft daireler(4+1) bulunmaktadır. Daireler için mahremiyet dikkate alınarak daha geniş balkonlar sunulmuştur. Balkonlarda kullanılan ahşap güneş kırıcıları ofis binasına atıfta bulunmuştur.
Karanfilli Çavuş sokak üzerindeki eğitim birimlerinin yoğunluğu nedeniyle kültür birimi bu sokak üzerine konumlandırılmıştır. Zemin katında girişi anlamlandıran bir galeri, küçük sergi alanının olduğu bir fuaye alanı, çok amaçlı salon ve resim, müzik atölyeleri yer almaktadır. 2 katlı olan bu yapının üst katında ise insanların kitap okuyup vakit geçirebilecekleri okuma salonu ve bu salonla bağlantılı terası, atölyeler bulunmaktadır.