Huawei R&D Park

Huawei R&D Park

Çin'in doğusundaki Hangzhou kentinde bulunan Huawei R&D Park, dünyanın önde gelen mobil iletişim cihazları üreticilerinden Huawei'ye araştırma ve geliştirme için geniş bir alan sağlıyor.

Hangzhou kentinin kuzeybatı kesiminde, yemyeşil bir su manzarası içinde yer alan 251.000 metrekarelik alanda ofisler, idari binalar ve 8.000 çalışan için bir kantin bulunuyor.

Yoğun yapılaşmanın bulunduğu bir mahallede konumlanan kampüs, az katlı binalarla çevrili geniş bir park olarak tasarlanmış. Mimari ve peyzaj, birbirini tamamlayan bir bütünlük içinde kurgulanmış.

İnşaat sürecinde kazılan toprak, geniş peyzajı vurgulayan ve ziyaretçileri parkı keşfetmeye teşvik eden, yüksekliği yedi metreye ulaşan tepeler oluşturmak için yeniden şekillendirilmiş.

Peyzaj tasarımının odak noktasında, duyuları uyandıran, ziyaretçileri keşfe davet eden ve huzurlu bir mikro iklim sunan bir gölet bulunuyor. Bu gölet, aynı zamanda su yönetiminde önemli bir işlevi yerine getiriyor.

Araç trafiğine kapalı alanın çevresinde yer alan bir yol, parkı trafik akışlarından net bir şekilde ayırarak sakin bir ortam yaratıyor.

Araştırma tesisleri ve ofisleri barındıran toplamda altı modüler yapı, uzun göletin kıyısına paralel olarak sıralanıyor. Doğrusal yapılar, organik topoğrafya ve yeşil doğayla belirgin bir tezat oluşturuyor.

Zemin katta, binalar doğal peyzajın sürekliliğini sağlamak amacıyla park ve avluları birbirine bağlayan geçitlere açılıyor. Avlular, aynı zamanda farklı bölümlerin girişlerine de ev sahipliği yapıyor.

Kompleks, yönetim ve hizmet birimleri için tasarlanmış iki küçük modül, bir kapı binası ve kampüsün ortasında, gölet kıyısında yer alan merkezi bir kantin ile tamamlanıyor. Dar teraslar, iki katlı kantinin alanını dışarıya doğru genişleterek gölete doğrudan erişim sunuyor ve bozulmamış bir park manzarası sağlıyor.

Bina modüllerinin cepheleri, işlevsel bir estetik çekicilik ve belirgin bir yapı düzeni sunuyor. Üç ana kat ve girintili üst kat, açık zemin kat düzenini tamamlıyor.

Ana katlarda, büyük pencereler ve anodize alüminyumdan yapılmış kapalı yüzeyler bulunuyor. Ayrıca, binayı çevreleyen dışa dönük güneşlikler, yapının görünümünü güçlendiriyor.

Çatıda, fotovoltaik sistemle donatılmış en üst kat, yeşil çatılar için alan açmak amacıyla girintiler aracılığıyla ek topografya sağlamak üzere tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın