Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Emin Ersu'nun, 2019-2020 Güz Dönemi / Mimari Proje VII kapsamında Alper Aksoy, Serkan Karaaslan ve Betül Satoğlu yürütücülüğünde hazırladığı projesi İTÜ İşletme Fakültesi.
1. ALANA YAKLAŞIM
Kentin önemli merkezlerinden birinde yer alan Maçka kampüsü;
2. ÖNERİLEN İŞLEVLER
3. TARİHİ DOKUYA YAKLAŞIM VE VAZİYET KARARLARI
Buna göre;
4. KOT PLANLARI
1. ZEMİN KAT PLANI
Süleyman Seba Caddesi yönünden (+2.00) giriş sağladıktan sonra kullanıcıyı ilk olarak sadece öğrenciler için değil kampüsü kullanan her birey için ortak kullanıma önerilen kütüphane karşılıyor ve kütüphaneye +3.00 / +4.00 kotundan erişim sağlanabiliyor. Ardından esnek fuayesi ile zaman zaman meydanla ilişkilendirilebilecek konferans salonu kullanıcıyı karşılıyor. Yapıya kampüs tarafından giriş sağlanan yemekhane kotunu (+4.00) canlı kılması , meydanla bağ kurması adına öğrenci kulüpleri, serbest çalışma alanları ve kantin bu katta çözümleniyor.
2. +8.50 KOTU PLANI
Karakolhane binasıyla ilk erişim bu kottan sağlanıyor. Şartnamede belirtilen derslikler ve öğretim üyesi odaları olabildiğince birbirleri ile ilintili olacak şekilde konumlandırıldı. Bunun yanı sıra teknik hacim ve arşiv/depo gibi fonksiyonlar çözümlendi.
3. +13.00 KOTU PLANI
Karakolhane binasının giriş kotu olarak belirlenen bu kotta karakolhane binası içerisinde çeşitli dersikler , öğretim üyesi odaları ve önerilen yapıya geçiş koridoru yer alıyor. Önerilen yapı içerisinde de bu mekan kurgusu devam ediyor. Öğrenci ve öğretmenlerin bir arada olmaları adına kat fuayelerinde serbest çalışma alanları öneriliyor.
4. +17.50 KOTU PLANI
Karakolhane binası ile bağlantı bu kotta kopuyor. Karakolhane binasında ihtiyaç programında belirtilen İşletme Enstitüsü ve ayrıca dekanlık birimi bu kotta çözümleniyor. Önerilen yapıda derslikler ve öğretim üyesi odaları kurgusu devam ediyor.
5. +22.00 KOTU PLANI
Öğretim üyesi odalarının her biri ayrı ayrı doğal ışık ve doğal havalandırma alacak şekilde konumlandırılıyor ve bu kotta da derslik / öğretim üyesi odaları kurgusu devam ediyor.
6.+26.50 KOTU PLANI
Önerilen yapının en üst kotu olan ve sadece kütlenin bir kısmında yer alan bu kotta öğretim üyesi odaları yer alıyor.
7. -0.50 KOTU PLANI
Bu kotta doğrudan ışık alması elzem olmayan arşiv / depo, laboratuvarlar ve teknik hacimler yer alıyor.
8. KAPALI OTOPARK PLANI ( -4.00 / -18.00 )
Kat yüksekliği 3.5 metre olup 5 kat olarak tasarlanmıştır. 2 düşey sirkülasyondan ulaşılabilen katlarda; teknik hacimler, depo ve toplamda 258 araç kapasiteli otopark planlanmıştır.