Kale Güvenlik Merkezi (Kale Kilit)

Etiler'de yer alan Kale Güvenlik Merkezi 'i-am' associates istanbul tarafından tasarlandı.

‘i-am’ associates istanbul projeyi şu şekilde açıklıyor:

“Kale Kilit Güvenlik Merkezi – Tasarım Çıkış Noktası

Projenin amacı Kale Kilit markasının bütüncül güvenlik ürün ve hizmetlerini müşterilerine aktarabileceği bir showroom tasarlamaktı. Mekanda müşterilerin ürünleri farklı alanlarda deneyimleyebilmelerini ve diğer markalardan ayrışan güvenlik anlayışını görebilmelerini amaçladık.

Enstalasyonvari Mekan Tasarımı

Proje yaratım sürecinde İngiliz sanatçı Antony Gormley’nin White Cube Gallery’de sergilenen ‘Breathing Room III’ isimli eserinden ilham aldık. Eserin parçalara bölünmüş dev bir labirent gibi konumlandırılmasından yola çıkarak biz de genel mekan kurgusunda buna odaklanıp standart bir showroomdan öte ziyaretçide keşfetme isteği uyandıracak bir deneyim alanı yarattık. Yarattığımız labirent etkisi sayesinde keşfe açık ve sürprizler barındıran bir müşteri yolculuğu kurgusu oluşturduk. Sürpriz mekan etkisi yaratan dijital uygulamalar kullandık. Bu etkiyi desteklemek için yarı şeffaf cam yüzeylerden oluşan mekanı bölücü öğeler kullandık. Bu yüzeylerdeki şeffaflık mekanın tektonik algısını korumamıza yardımcı oldu. Böylece mekanın çeperleri orta alandaki labirent deneyimini sarmalayan sade bir zarf görevi gördü.

Dört Farklı Odada Güvenlik Deneyimi

Kale Güvenlik Merkezi’nde çeşitli konseptlere göre tasarlanmış dört deneyim odası tarifledik. Hi-tech Ev, Klasik Ev, Otel ve Ofis konseptli deneyim odalarından oluşan alanlarda tüketiciler kilitten kapıya, elektronik geçiş kontrol sistemlerinden kasaya kapı ve pencere sistemlerine kadar tüm ürünleri deneyimleyebiliyor. Her bir odada farklı renk, koku ve müzik uygulaması kurguladık. Bu konsept odalarda farklı ihtiyaçlara göre güvenlik çözümleri deneyimlenebiliyor. Mekânda ürün sergileme anlayışı “see and select” prensibine dayandırdık. Dört farklı deneyim odasında yer alan ürünlerin detaylarını sağ ve sol duvarlarda ürün gruplarına göre kategorize edilmiş alanlarda sergilemeyi seçtik, dijital uygulamalardan faydalandık. Mekanda Kale Kilit marka yolculuğunun anlatıldığı interaktif ekranın yanı sıra “Kendi Kapını Yarat” ekranıyla müşterilere farklı bir deneyim sunuluyor.

Ayrıca, showroomun kullanım amacının ürün sergileme özelliğinin ötesinde markanın sergi, seminer, etkinlik gibi fonksiyonları için de kullanılabilir olmasını sağlayarak mekanı sosyal bir buluşma noktasına dönüştürdük, yeni bir anlam kattık.”

Etiketler

Bir yanıt yazın