Lego Turkey

OSO Mimarlık, Lego Turkey ofisinin iç mekan düzenlemesini 2014 yılında hayata geçirdi.

OSO Mimarlık Lego Turkey ofis tasarımını şöyle anlatıyor:

“Lego Türkiye, 360 m²’ lik ofis alanı ile İstanbul, Mecidiyeköy’de yer almaktadır. Firmanın Türkiye’de konumlanan ilk ofisi olma niteliğindeki mekan, 23 kişilik personel kadrosuna sahiptir. Oldukça “compact” ve yoğun bir ihtiyaç programı doğrultusunda tasarlanan mekanlar, bu yoğunluğu azaltmak için genel anlamda açık ofis kurgusunda planlanmıştır. Bu bağlamda resepsiyon ve küçük toplantı odası girişe yakın ve merkezde, açık ofis alanları ise bu mekanların yanlarında yer almaktadır. Müdür ve direktör odalarının tamamı, doğal ışık ve manzara avantajından ötürü, cephe kenarında planlanmıştır. Ofis mekanının bulunduğu binanın sağladığı hizmetler ve bahsedilen “compact” planlama kurgusu sebebiyle, ofis içi sosyal alanlar minimum tutularak çözümlenmiştir. Bu anlamda 2 adet çok amaçlı “Loca” oturumu tasarlanmıştır. Bu alanlar gerek sosyalleşme, gerekse de ofis içi “informal” toplantılar için kullanılmaktadır. İlave olarak giriş holünün sağında ve direkt ulaşılabilecek konumda büyük toplantı odası yer alır. 14 kişilik bu oda, marka ürün teşhirine imkan verecek şekilde bir depo alanı ile doğrudan bağlantılıdır.

Kendi sektöründe dünya lideri olan “Lego” markası ve firma kurumsal kimlik vurgusu, iç mekan tasarımında başlıca tasarım kriteri kabul edilmiştir. Bu bağlamda tasarlanan mekanların, marka kimliğine aidiyet vurgusunu kuvvetlendirmek için Lego ürünlerinden esinlenilmiştir. Bu anlamda giriş holü ve resepsiyonun tavanı “Lego Brick” formunda tasarlanmıştır. Ayrıca hem duvarlar, hem de cam bölücüler üzerinde “Lego Minifigure” ler kullanılmıştır. Firma kurucusuna, ilk fabrika çalışanlarına ve ilk üretim aşamasına ait tarihsel fotoğraflar da, ofisin farklı mekanlarında kullanılarak, amaçlanan aidiyet hissi kuvvetlendirilmiştir. Genel anlamda tüm mekanlarda Lego kurumsal renkleri, farklı yüzey ve biçimlerde kullanılarak, iç mekan tasarımında dil birliği oluşturulmuştur. Ilave olarak, ofisin tümünde özel akustik önlemler alınarak, ses konforu arttırılmıştır. Bu anlamda açık ofis tavanlarında yüksek yoğunluklu camyünü paneller kullanılmıştır. Bu paneller, tasarlanan askı ve bağlantı detayları sayesinde aydınlatma armatürleri ile entegre edilmiş ve birer tasarım ögesine dönüştürülmüştür. Ayrıca tüm oda bölücülerinde çift cam ve tüm kapalı hacimlerde -açık ofisten farklı olarak- halı kullanılmış ve bu sayede akustik konfor arttırılmıştır.

Genel anlamda, dinamik ve modern bir tasarım dilinin benimsendiği ofiste, firma kimliği ile bütünleşen, enerjisi yüksek ve konfor şartlarının üst düzeyde sağlandığı mekanlar yaratılması hedeflenmiştir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın