Ven Mimarlık'ın MEB 2. Grup Eğitim Kampüsleri Yarışması için Bursa'da yaptığı proje.
Kampüsler bir yandan eğitimin evrensel ilkeleri doğrultusunda öğrenci ve öğretmenlere işlevsel, estetik ve sosyal çevreler oluştururken, diğer yandan konumlandıkları kent parçasında kentliler için kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler için bir çekim alanı oluşturur. Bu bağlamda, Bursa Nilüfer Eğitim Kampüsü için geliştirdiğimiz tasarımda, program kampüs alanına dengeli olarak dağıtılarak iç ve dış mekanlarıyla çok yönlü bir eğitim ortamı sağlanırken, arazinin güney ucundaki mevcut parkın karşısında oluşturulan kampüs girişi ve ana meydanla da kent ve kampüs birbirine kentsel açık alan sürekliliği içinde eklemlendirilmiştir.
Ana meydandan başlayarak kuzey güney doğrultusunda uzanan alle ve ona bağlanan ikincil akslar etrafında konumlalan kütleler ve açık alanlar arazinin doğusunda yer alan ağaçlandırılacak alana yönlenirler. Kampüs yeşil dokuyu saracak şekilde içine alır, kampüsteki açık alanlar yeşil doku ile bütünleşir.
Konferans merkezi, bilim müzesi ve planetaryum, genel yönetim merkezi giriş meydanında konumlanırken, derslik blokları ana allenin batı kanadında, sosyal ve kültürel birimlerle çok amaçlı salonlar doğu kanadında yer alır. Yurtlar, yemekhane, kapalı ve açık spor alanları arazinin kuzeyinde birbirleriyle yakın ilişkili olarak konumlanır.
Yoğun öğrenci nüfusu iklim verilerine uygun olarak doğu batı aksında uzanan derslik bloklarına dağıtılmış, kuzey güney yönünde geliştirilen omurga yapıyla da bloklar arasındaki yatay ve düşey dolaşım kurgulanmıştır. Omurga boyunca oluşturulan galeri ve atriumlarla öğrencilerin sosyalleşmesini sağlayan zengin iç mekanlar yaratılmıştır. Laboratuvarlar, resim ve müzik derslikleri, öğretmen ve eğitim birim sorumlularına ait odalar homojen bir dağılımla omurga boyunca konumlandırılmıştır.