Mobilike Levent Ofisi

Dila Gökalp Architects (DGA), Levent'te bulunan eski tekstil fabrika binasının giriş katını yeniden düzenleyerek, sektöründe lider Mobil Reklam Ajansı Mobilike için genç ve dinamik bir çalışma alanı tasarladı.

Kentin en canlı iş merkezi alanı olarak tarif edilen Levent’te, yüksek yapıların arasında konumlanan bu tekstil fabrika binası, zaman içinde kentin değişim ruhuna aykırı kalamayarak işlev değiştirmiş. Böylece finans ve reklam odaklı faaliyet gösteren firmaları bünyesinde bulundurmaya başlamış. Eski bir tekstil fabrikası içinde konumlandığı için, DGA, bu yaratıcı çalışma ortamını endüstriyel estetik üzerinden kurgulamak istemiş. Tasarım kullanılan brüt beton, bakır borular, işlem görmemiş krom kablo kanalları ve havalandırma kanalları, epoksi zemin, polikarbon bölücü paneller, dökme demir gemi anahtar prizleri, bakır levha aydınlatmalar ve ham metal mobilya aksesuarları, vb… özel tasarlanmış ve düşünülmüş öğelerle zengin bir iç mekân deneyimi sunuluyor. Gökalp, malzemeyle birebir deneyerek çalışmanın atölyenin en önemli çalışma prensiplerinden biri olduğunu söylüyor. Ajansın çalışma alışkanlıklarından yola çıkarak oluşturulan yerleşim planı, mobilya ve aydınlatma tasarımları Mobilike’ın dinamik ve canlı doğasının bir yansıması olarak düşünülmüş.

Ofise girişte geniş bir bekleme ve resepsiyon bölümü ile aynı zamanda kurumsal renk olan kırmızı polikarbon panellerden oluşmuş toplantı odası karşılıyor. Bu mekanı hem vestiyer, hem server odası işlevi gören aynı zamanda resepsiyonla muhasebe bölümünü ayıran bölücü bir depolama dolabı ayırmakta. Resepsiyondan yine kırmızı bir kapıyla geçilen açık ofis çalışma alanına girilmekte; bu alan ofisin tüm iç mekanında özgür dolaşım imkanı verirken göz göze teması uygun kılacak açıklık ve geçirgenlikte. Kapalı ama transparan hacimler olarak tasarlanmış toplantı odası, muhasebe, lounge ve yönetici odası “kolektif çalışma alanı” olarak tabir edilen açık ofis alanına açılmakta. Diğer servis birimleri olan tuvalet, mutfak ve depo gibi hacimler ise daha ayrı olarak düzenlenmiş.

DGA tasarımcıları, aydınlatma tasarımları yanı sıra tüm sabit ve hareketli mobilyaları da endüstriyel estetiği yorumlayarak tasarlamış. Kendine has dokunuşlara sahip olan çalışma mekânını keyifli kılan bir başka özellik ise dekoratif öğeler ve açık ofisin giriş duvarındaki Ece Gökalp’e ait enstalasyon. Bu sanat çalışması ofisin dinamik ve yaratıcı enerjisini yansıtan iç mekan tasarımının sanatsal bir uzantısı olarak düşünülmüş. Seçilen renk ve malzemelerin bütünlüğü, duvara uygulanan sanat eseri ve projeye has düşünülmüş her özel kurumsal detay ajansın çalışma motivasyonunu artırıcı bir unsur olmuş. DGA, ajansın sahip olduğu inovatif ve dinamik yapıya uygun olarak polikarbon bölücü paneller gibi iç mekânda kullanımına pek rastlanmayan malzemelerle estetik ve yaratıcı bir çalışma alanı konsepti geliştirmiş.

Satış, operasyon, grafik tasarım ve yazılım ekibi olmak üzere 4 ayrı masada yerleşen çalışma grupları için, açık ofis düzeniyle aslında hem kendilerine ait özerk alanda hem de bütünlük içinde çalışma ortamı yaratılmak istenmiş. 6 – 8 – 10 kişilik olarak tasarlanan çalışma masaları, üzerlerinde masa grupları için özel tasarlanmış aydınlatma elemanlarıyla aydınlatıldı. Bu aydınlatma kurgusu ofisin kurumsal renkleri olan kırmızı ve siyah kablolar aracılığıyla kendi içinde farklı kombinasyonlara imkân vermiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın