Kentsel dönüşüm alanı Gazi Bulvarı, İsmetpaşa Caddesi ve Nuri Şeker Caddesi üçgeninde kalan şehrin atıl durumda olan bu bölgesini rehabilite etmeyi amaçlamıştır.kentsel dönüşüm alanının Celal Bayar Caddesi ve garaj yolu boyunca Ulucamii ve belediye binasına kadar genişlemesi ve bu üçgende kalan yapı rezervinin rehabilitasyonunun sağlanması uşak iline artı değer katacaktır.
-Dokuz sele deresi şehri kuzey güney yönünde 2 ye ayırır.derenin ıslahını kentsel dönüşüm alanı dışına çıkaraken azından gazi bulvarı ve ulucamii arasında restorasyonu yapılarak bu aksı yeşil omurga olarak
Yaya ve bisiklet promenadına dönüştürmek gerekmektedir.
-İsmetpaşa cd. sosyal donatı alanlarının yoğun olduğu kentin sosyo kültürel faliyetlerinin çoğunu karşılayan yeni hazırlanan projelerle desteklenmiş ,gelecekte daha da güzelleştirilmesi planlanan şehrin mevcut omurgası konumundadır.
Nuri şeker cd. sosyo kültürel donatı alanları uşak ilini mimar sinan cd. ile birlikte boylu boyunca kateden önemli ulaşım aksıdır.
Bu odakları düşünerek yeni kent merkezi olarak planlanan alanın eski kent merkezi ve en önemli bulvarlar arasında kalması dolayısıyla 2 bulvarla birden gazi bulvarından ulucamii ye kadar uzanan kentsel dönüşüm alanının tam ortasından kentsel koridor açılarak birleştirilmesi öngörülmüştür.
Bu koridor şehrin önemli 2 bulvarı ve kentsel dönüşüm alanı arasında köprü olacak ve alanın yeni kent merkezi olma iddiasını teşvik edecektir.
Dokuz sele deresi yeşil omurgasının ve yeni açılan kentsel koridorun kesiştiği noktaya konumlanan belediye binası bir çok odağın birleştiği, önemli parametreleri kendisine eklemleyen kalp pozisyonuna gelmiştir.
Proje alanında yaya ve bisiklet promenadları, kent parkı, kiosk,kafe,restoran vs.uygun noktalara, peyzaj tasarımı ve parkı destekler nitelikte yerleştirilmiştir.
Yeni açılması planlanan sk. aksında projede iç sokak oluşturulmuştur.kafe,kreş,çok amaçlı salon ve Belediye birimlerinin ayrı, ayrı çalışması gerektiği düşünüldüğünden zeminde iç sokakla desteklenen parçalı bir yapı oluşmuştur.belediye girişleri, kafe, kreş birimleri zeminde ve bağımsız düşünülmiştür.
Çok amaçlı salonun en az 8 m.yükseklikte olması ve taban alanı düşünüldüğünde zeminde kapladığı alan artacağından 4.05(1.kat)kotuna yerleştirilmiş ve zeminde parçalı boşluklu bir yapı oluşturulmuştur.
İç sokakla beraber kamusal alan elde edilmiştir.
Mali hizmetler zabıta müd. gibi birimler zeminde başkanlık +8.10(2.kat)kotunda planlanmış makam odası 2 yönlü açıyla uşak manzası gören dere ve kentsel dönüşüm alanına hakim bina köşesine yerleştirilmiştir.
12.15(3.kat)ise şehircilik imar fen işleri plan proje gibi birimlere ayrılmıştır.
Kare formlu bina avlu , iç sokak, galeri boşlukları, kat bahçesi ve kat bahçesiyle bütünleşen etkin kullanılacak çatı arası terası ile zenginleştirilmiştir.
Strüktür betonarme ve çelik konstrüksiyondur.zemin kat betonarme otel cephesinden dereye doğru 2 aks çatıya kadar betonarme ve kalan kısı çeliktir.bina ön cephesinde bulunan konsol katlar boyunca uzanan yapma kirişler vasıtasıylyapılacaktır.bu kirişler cepheden hissedilebilcek ve binanın temel cephe kurgusunu oluşturmuştur.