Türk Hava Yolları, yeni CIP lounge salonunu, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde hayata geçirdi. Autoban'ın mimari bakış açısıyla yeniden kurgulanan salon, 3.000metrekarelik bir alanda olup günlük 2.000 kişilik kapasiteye sahip.
Birincil hedefi, “Çağdaş Türkiye Deneyimi”ni ziyaretçilere ulaştırmak olan salonun tasarım yaklaşımında mevcut olan mekan içinde ikinci bir kabuk oluşturma fikrinden yola çıkıldı. Geleneksel mimaride yer alan revak sisteminden faydalanılarak kurulan ana strüktür, küresel formların bir araya gelmesinden meydana geliyor. Yalın bir görsel dile sahip olan bu küreler, planda kare alanlara bölünmüş salonu, birbiri arasında geçişlerin sağlandığı bölümlere ayırarak iç mekan kombinasyonları yaratıyor.
Her modülün değişik işlevler üstlendiği CIP Lounge salonunda bulunan kütüphane, sinema, çay bahçesi, restoran, dinlenme odası vb. hizmetler, ziyaretçilerin her biri farklı olan mekanları tecrübe etmelerine olanak sağlıyor. Yolculara salon içerisinde ilerlerken yaşadıkları arama, keşfetme duygusunu veren mekanın organizasyonu, yaratılmak istenen, deneyimi ön planda tutan mimari katmanın doğal sonucu olmuş.
Elektrik ve mekanik sistem çözümü için düşünülmüş modülleri birbirine bağlayan siyah kanallar, aynı zamanda endüstriyel tasarım anlayışıyla üretilen kürelere görsel dengesini kazandıran detaylardan.
Türk Hava Yolları, global hava taşımacılığına ek olarak yeni CIP Lounge Salonu’nda Autoban’ın önerdiği mekan deneyimi ile havaalanı tecrübesinde yeni ve farklı bir boyut yaratmayı amaçlıyor.
3 yorum
Peteğimsi dokulu şeffaf elemanlarla bölünmüş hacimlere sözüm yok ama siyah-beyaz renklerdeki opak elemanlarla bölünmüş hacimleri rahatsız edici buldum. Zaten stresli bir olay olan uçak yolculuğundan önce daha rahatlatıcı ortamlarda vakit geçirmek isterdim. Aslında galiba Otoban’dan daha iyisini beklemişim.
Kesinlikle Fuşyalar Pembeler Açık Morlar Ağırlıkta Olsaymış. Uçuş Öncesi ÖnUçuş Olurmuş…
küresel formları oluşturan inşaat sistemi hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. teşekkürler