Yeni Bölme Biçimi Banyoya İlave Alan Kazandırıyor Merkezi Viyana'da bulunan EOOS tasarım grubu banyo alanındaki başarılı çalışmasının ardından şimdi deneyimlerini Duravit adına ilk kez duşlara uyguladı.
Banyodaki alanda gerginlikten kurtulmanın yollarını ararken, kullanıldıktan sonra katlanıp kaldırılarak muslukları, duş bağlantılarını, duş jellerini ve şampuanları derli toplu biçimde gizleyen bir duvar paneline dönüşebilen yeni duş bölmesi “OpenSpace”i tasarladılar. Bu yeni bölme biçimi daha ferah bir alan hissi vermenin yanında banyodaki hareket özgürlüğünü de arttırıyor ki bu da küçük banyolar için önemli bir avantaj.
Konfor ve Rahatlık için Aşağı-Yukarı Mekanizmalı Profiller
Parlak krom görünümündeki bir çerçeve “OpenSpace” duş bölmesinin duvardaki hatlarını belirliyor. Bu çerçeveye iki büyük cam kapı takılı. Duş alırken bunlar iki yana açılıyor ve duştan sonra da tekrar kapatılarak duvar paneli görevine geri dönüyor. Muslukların olduğu tarafta şeffaf cam yerine aynalı cam seçeneğiyle OpenSpace’in görsel etkisi daha da arttırılıyor – banyo göze çok daha geniş görünüyor. Profiller belirleyici teknik özellik. Kapı profilinde bir kaldırma ve indirme mekanizması var. Sonuçta, hareket ettirilen kapılar 90 derecelik duş konumunda otomatik duruyor ve bu konumda aşağı iniyor. Böylece sıçramaya karşı en uygun koruma sağlanıyor. Bunlar temizliği kolaylaştırmak için daha da açılabilir ve 180 dereceye ulaşınca yine otomatik olarak aşağı iner. Bütünleşik U profil ise istikrarı arttırıyor. Ayrıca duvardaki 18 mm’ye kadar engebeleri de dengeliyor. Eski binalarda sıkça görüldüğü gibi engebeli duvarlar söz konusuysa bu özellik avantaj sağlıyor. Bu nedenle, bu yeni duş bölmesi odaya daha fazla alan kazandırmakla ve banyoya daha çok hareket özgürlüğü getirmekle kalmıyor, montaj sırasında da pratik avantajlar sunuyor.
Küvetleri ve Duşlarla Birleştirilmeye Uygun
Genel banyo senaryosunda, OpenSpace sadece karo zeminlerle değil, pürüzsüz bir zeminde duş almak isteyenler için “DuraPlan” duş tekneleriyle de birleştirilmeye uygun. Akrilikten yapılan bu duş tekneleri Alman mimar Prof. Frank Huster ile işbirliği içinde geliştirilmiştir ve zeminle bir hizada monte ediliyor. Bu duş tekneleri karo yüzeye eşik olmadan pürüzsüz geçişi sağlamaya ek olarak, karolarla da estetik açıdan göz okşayıcı biçimde hizalanabiliyor. Küvetleri ve duş tekneleri DIN 51097 standardına uygun biçimde güvenliği arttırmak için “kaymayı önleyici” kaplamayla da temin edilebiliyor. Banyolarındaki boş alan kısıtlamalarına rağmen özel bir zindelik deneyimi yaşamak isteyenler aradıkları cevabı OpenSpace ve “Nahho” yüzdüren küvet birleşiminde bulacaklar. Bu ikisi sadece 210×100 cm boyutlarındaki bir alanda birleştirilebiliyor. Duştan sonra kullanıcının tek yapması gereken banyoya takılı bölmeyi katlayıp kaldırmak, böylece bu bölme armatürleri ve bakım ürünlerini başarıyla gizleyen bir duvar paneli haline geliyor. Bu şekilde yeni bir banyo deneyimi olan yüzme için gerekli mükemmel gevşeme ortamı hazırlanmış oluyor. Suyun içinde uzanan kişi ağırlıksızlık hissinin keyfini çıkarır ve tam bir gevşeme haline geçer. Banyo küvetine bir ses modülü ve dolaylı ışık da takılırsa bu banyo deneyiminin zevki daha da artar.