11. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Belgesel ve Canlandırma Filmleri Yarışması

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen uluslararası yarışmaya katılım için son tarih 30 Ağustos 2017.

AMAÇ

Mimarlar Odası kurulduğu 1954 yılından günümüze, mimarlık kültürünün gelişmesi, tarihi mirasın korunması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için yoğun bir çalışma sürdürmektedir. Bu çalışmalara yeni bir boyut kazandırmak amacı ile 2007 yılından bu yana, “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali” adı altında bir organizasyonu yaşama geçirmektedir. Etkinliğe, başta mimarlar olmak üzere, bu alana ilgi duyan her kesimin etkin olarak katılımının sağlanması hedeflenmektedir.
Bu festival, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü tüm dünyada kitlesel olarak kutlanan “Dünya Mimarlık Günü” nedeniyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nce gerçekleştirilen “Mimarlık ve Kent Şenliği” etkinlikleri kapsamında programlanmaktadır.

“İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali” kapsamında uluslararası kategoride yarışma düzenlenmekte ve ödüller verilmektedir.

Festival, “mimarlık ve kent” odağında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlamaktadır.

KAPSAM

Festival kapsamında, belgesel ve canlandırma türündeki filmlere yer verilmektedir. Yurtiçinden ve yurtdışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçmiş olan filmler, seyirci ile buluşturulur ve bu filmler arasında bir yarışma gerçekleştirilir. Ayrıca konuyla ilgili olarak, katılımcılar arasında düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler de düzenlenebilir.

2017 ULUSLARARASI YARIŞMA BAŞVURU KOŞULLARI:

1. Yarışmaya belgesel ve canlandırma türünde, mimarlık ve kent konularını işleyen, son 2 yıl içinde üretilmiş filmler başvurabilir. Filmlerin daha önce bu festivale katılmamış olmaları gerekir.

2. Yarışmaya katılan filmler 60 dakika ile sınırlıdır.

3. a) Yurt dışından katılacak dili İngilizce olmayan filmler, İngilizce altyazılı olacaktır.
b) Yurt içinden katılacak dili Türkçe olmayan filmler Türkçe ve İngilizce altyazılı olacaktır.
c) Yurt içinden katılacak dili Türkçe olan filmler İngilizce altyazılı olacaktır.

4. Orijinal formatı ne olursa olsun, tertip komitesine, filmin (MPEG2, MP4 veya H.264 formatında) DVD, SD MEMORY CARD veya USB FLASH DRIVE üzerine kaydedilerek gönderilir.
Ayrıca filmler internet aracılığıyla, veri transfer programları (Wimeo, Wetransfer vs…) aracılığı ile de gönderilebilir.

Başvuru formu www.archfilmfest.org adresinden temin edilmeli ve diğer dokümanlar ile birlikte archfilmfest@archfilmfest.org adresine gönderilmelidir. Filmin ön izlenmesi sırasında teknik sorunlar olursa, yönetmenine haber verilir. Yönetmen en geç 48 saat içinde yeni bir kopya göndermekle yükümlüdür. Aksi takdirde film değerlendirme dışı bırakılır.

5. Yarışmacı, Düzenleme Kurulu’na film kopyaları ile birlikte;
a) Yarışma başvuru formu
b) Filmden 2 adet fotoğraf
c) 1 adet yönetmen fotoğrafı
d) Türkiye’den katılan yönetmenlerin Türkçe ve İngilizce, yurt dışından katılan yönetmenlerin İngilizce biyografisi (en fazla 50 kelime)
e) Filmin öyküsü (en fazla 50 kelime) bulunan verileri göndermekle yükümlüdür. Ayrıca filmden 5 dakikalık bir tanıtım kopyası eklenmelidir.
f) Seçici kurul başvuru koşullarında eksiği bulunan filmleri yarışma dışı bırakma hakkına sahiptir.

6. Katılımcılar birden çok filmle yarışmaya katılabilirler.

7. Yarışmada elemeyi geçen filmler, festival arşivine alınır, yönetmeni bilgilendirilerek ticari olmayan gösterimlerde yer alabilir. Festival gösterim programına alınan filmlerin eğitim amaçlı ve ticari amaç gütmeden toplu olarak gösterimi yapılabilir. Film yönetmenleri ve yapımcıları bu kuralı baştan kabul etmiş sayılırlar.

8. Festival Düzenleme Kurulu, yarışmaya katılan filmlerden ön elemeyi geçenlerin tümünü veya bir kısmını festival programına alabilir. Bu filmler jüri tarafından değerlendirilir ve dereceye girenler ödüllendirilir.

9. Yarışma İlanı: 1 Haziran 2017

10. Son başvuru tarihi: 30 Ağustos 2017

Kargo ile gönderilen filmlerin kargoya veriliş tarihi en geç 29 Ağustos 2017 olmalıdır.

11.Sonuçların ilânı: Gösterime girecek filmler 15 Eylül 2017’de, dereceye giren filmler 28 Ekim 2017’de ödül töreninde ilân edilir.

12. Filmlerin gösterimi sırasında üçüncü şahıslardan doğabilecek telif hakları eser sahibinin sorumluluğundadır.

13. Koşullar gerektirdiği takdirde Düzenleme Kurulu, Seçici Kurul isimlerinde değişiklik yapabilir, ön jüri oluşturabilir.

14. Yarışmaya TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, çalışanları, seçici kurul üyeleri, seçici kurul üyelerinin danışmanlık yaptığı ve/veya iş/proje vs. ortakları, 1. derece akrabaları katılamazlar.

15. Seçici kurulun yargısı kesindir. Kararlar oy çokluğu ile alınır.

Ödüller

Birinci: Ödül Plaketi ve 5.000.- TL

İkinci: Ödül Plaketi ve 3.000.-TL

Üçüncü: Ödül Plaketi ve 2.000.- TL

Yarışma Seçici Kurulu

Süheyla Acar (Senarist-Yazar)

Behiç Ak (Mimar-Sanatçı)

İsmail Doğanyılmaz (Y. Mimar)

Yasemin Dura (Mimar-Sanatçı)

Bingöl Elmas (Belgesel Film Yönetmeni)

Hilmi Etikan (Belgesel Film Yönetmeni-İstanbul Kısa Film Festivali Yöneticisi)

Esin Köymen (Mimar)

Zeynep Talayer (Y. Mimar)

Düzenleme Kurulu

Sami Yılmaztürk (Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı-Festival Organizasyon Sekreteri)

Ali Hacıalioğlu (Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi)

Hilmi Etikan (Belgesel Film Yönetmeni-İstanbul Kısa Film Festivali Yöneticisi)

İsmail Doğanyılmaz (Y. Mimar)

Yasemin Dura (Mimar-Sanatçı)

Öncül Kırlangıç (Y. Mimar)

Esin Köymen (Mimar)

Merve Şen (Mimar)

Eser Yağçı (Y. Mimar)

Selma Erdem (Festival Sekreteri)

Başvuru Adresi

Selma Erdem
TMMOB Mimarlar Odası

İstanbul Büyükkent Şubesi
Karaköy, Kemankeş Cad. No. 31

Beyoğlu 34425 İstanbul
Tel: (212) 251 49 00 – 205
Faks: (212) 251 94 14

E-Posta: archfilmfest@archfilmfest.org – arşiv@mimarist.org
Web: www.archfilmfest.org

Etiketler

Bir yanıt yazın