İTÜ 250. Yıl Logo Yarışması

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin, kuruluşunun 250. yıldönümü olan 2023 yılı boyunca kurumsal logo ile birlikte tüm mecralarda kullanılacak logo için düzenlenen tasarım yarışmasına son başvuru tarihi 1 Eylül 2021.

Yarışmanın Amacı

İlklerin ve başlangıçların üniversitesi olan İstanbul Teknik Üniversitesi; köklü geçmişi, bilgi birikimi ile Türkiye’nin ve dünyanın lider teknik üniversitelerinden biri olmaya devam ediyor. İTÜ, çizdiği vizyon çerçevesinde, “dünyanın en iyisi” olma hedefiyle 250. yılına doğru yol almaktadır.

Ülkemizde teknik alanda birçok ilkin ardında İTÜ’nün imzasını görmek mümkündür. İlk televizyon yayınının yapılması, ilk üniversite radyosunun kurulması, ilk kez bir üniversitede bilgisayar kullanılması, ilk yerli haberleşme uydusu, ilk yerli helikopter ve ilk yerli insansız otomobilin yapılması gibi teknoloji ve mühendislik alanında Türkiye’deki birçok ilk İTÜ tarafından gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, 2023 yılında gireceğimiz 250. yaşımızı kutlamak amacıyla bir dizi faaliyet şimdiden başlamış bulunuyoruz. “250. Yıl Logo Yarışması” da etkinliklerin başlangıç noktalarından birini oluşturmaktadır.

“250. Yıl” logosu ile, İTÜ’nün köklü geçmişine vurgu yaparken modern ve geleceğe dönük yüzünü de ortaya koymayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla tasarlanacak olan logoda, İTÜ’nün kurumsal renkleri kullanılabileceği gibi, kurumsal logomuzdan belli oranda esinlenilebilir. “250. Yıl” logosu, İTÜ’nün kuruluşunun 250. yıldönümü olan 2023 yılı boyunca kurumsal logo ile birlikte tüm mecralarda kullanılacaktır.

Katılım Koşulları

  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Her aday, yarışmaya daha önce ödül almamış ve sergilenmemiş tasarımlarla katılabilir. Adaylar, daha önce yayınlanmış ve 1 Eylül 2021 tarihine kadar üçüncü şahıslarla paylaşılmayacak, başka yarışmalara gönderilmeyecek ve üçüncü şahısların haklarını ihlal eden tasarımlarla yarışmaya katılamaz. Bu nitelikteki ve yarışmanın “250. Yıl” temasına uygun olmayan, logoda 250.yıl ibaresi yer almayan tasarımlar değerlendirmeye alınmaz. Logonun Türkçe ve İngilizce versiyonları ile başvurulması gereklidir.
  • Adaylar, yarışmaya gönderdiği tasarımın kendisine ait, özgün bir tasarım olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Tasarımı ödül alan adayın, bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılırsa, bu yarışma ile elde ettiği ödül, unvan ve her türlü kazanım geri alınır.
  • Tasarlanan logonun teknik olarak İTÜ kısaltması ve elips ile beraber kullanımı olan İTÜ logosu ile uyumlu olması beklenmektedir. Ek-1 belgesinde İTÜ kısaltmalı elips logo kullanımı belirtilmiştir. Diğer kullanım detayları ile ilgili bilgi “İTÜ Logo Kullanım Esasları”nda belirtilmiştir (www.itu.edu.tr/hakkimizda linkindeki Kurumsal Kimlik dokümanlarından erişilebilir).
  • Tasarımlar; 20×20 cm boyutlarında düz beyaz zemin üzerine kenarlardan 5’er cm boşluk kalacak şekilde 10×10 cm.’lik alanda sınırlı kalarak %100, %50 ve %20 oranında küçültülmüş olarak, varsa dikey ve yatay kullanım gibi alternatif kullanım seçenekleri ile vektörel PDF formatında teslim edilmelidir. Logonun siyah beyaz ve negatif kullanımları ile hareketli mecralarda uygulamaları düşünülerek tasarlanması beklenmektedir.
  • Ödül almayan tasarımlar iade edilmez. Yarışma ilanının hemen ardından tüm tasarımlar imha edilecektir.

Seçici Kurul

  • Oğuz Haşlakoğlu – İTÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı
  • Yeşim Demir – Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü
  • Berna Erbilek – Marka Danışmanı
  • Bülent Fidan – Marka Danışmanı
  • Ali Gürevin – Grafik Tasarımcı

Raportör

  • Münire Şanlı
  • Emine Seçil Soydan

Yarışma Takvimi

  • Son Başvuru Tarihi: 1 Eylül 2021
  • Yarışma Sonuncunun İlanı: 20 Ekim 2021

Ödül

Seçici Kurul tarafından ödül almaya layık görülen tasarıma 25.000 (TL) Türk Lirası para ödülü ve ödül belgesi verilecektir.

Diğer Hususlar

  • Yarışma sonunda ödül alan tasarım, bütün telif haklarıyla birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından alınmış gibi işlem görür. İTÜ; ödül alan ve sergilemeye değer görülen tasarımı etkinliklerinde, eğitim faaliyetlerinde, afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, üç boyutlu ve hareketli varyasyonlarının hazırlanması, medyada yayınlama hakkı da dahil olmak üzere 5486 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunundan doğan tüm telif haklarına bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır.
  • Katılımcı, herhangi bir katılım koşulunu ihlal etmesi durumunda diskalifiye edilir ve kazandığı ödülden feragat etmiş kabul edilir.
  • Başvurusunu tamamlayan her aday, yukarıda belirtilen yarışmaya katılım şartlarını kabul etmiş sayılır.
  • Yarışmada verilecek ödülleri için, ilgili mevzuat uyarınca diğer kurum ve kuruluşlardan izin alınması gerekmemektedir. Ödül üzerinden ortaya çıkacak vergiler yarışmayı kazanan kişiye aittir.

İrtibat Tel: 0 212 285 66 77
İrtibat E-posta: 250yil@itu.edu.tr
İrtibat Kurulacak İlgililer: Münire ŞANLI ve Emine Seçil SOYDAN

Etiketler

Bir yanıt yazın