Doğaya Dönen Bir Çocuk Oyun Alanı: Jungle Tribe

Doğaya Dönen Bir Çocuk Oyun Alanı: Jungle Tribe

Dalgalı bir forma sahip olan Jungle Tribe, çocukların büyümesini ve aidiyet duygusunu desteklemek için korunaklı ve doğal bir alan oluşturuyor. Bir yandan çeşitli çocuk enstalasyonları ve yapılarla ailelerin rahatlamasını ve keyifli zaman geçirmesini sağlayan doğal bir dokuya odaklanılmış.

Şangay merkezli peyzaj mimarlığı ofisi XISUI tarafından 2022 yılında Chengdu’da tasarlanan park, doğal dalgalı mağara ve orman peyzajından ilham alıyor.

Doğal dalgalı mağara arazisinden esinlenen tasarım, çocukların büyümesi ve ait olması için korunaklı ve doğal bir alan yaratıyor.

Park, çeşitli çocuk enstalasyonları, yapay dikkat dağıtıcı unsurları filtreleyerek manzaraya uyum sağlıyor. Aileler çocuklarıyla birlikte keyifli gezintiler yapabilir.

Dayanıklılık ve doğal bir doku deneyimi sağlamak için, insan cildiyle temas eden cihaz yüzey katmanları için yüksek dayanıklı bambu ve ahşap paneller kullanılmış.

Tüm hiperbolik yüzeyli cihazlar, pürüzsüz yapı ve hassas işleme için bölümlere ayrılmış.

Üç katmanlı ahşap kiremit çatılı ağaç ev tarzı kapsamlı aktivite cihazı için yapısal optimizasyon algoritmaları kullanılmış ve sonuçta yerden en çok tasarruf sağlayan ağaç dalı destek yöntemi elde edilmiş.

Tasarım, hem çocuğun doğasına hem de görsel manzaraya dikkat ediyor.

İlginç oyun olanakları farklı oyun tercihlerini karşılayarak çocukları kendi oyun modellerini yaratmaya teşvik ediyor.

Düzenli mekan tasarımı, ebeveyn-çocuk birlikteliği için rahat bir ortam sağlayarak aile iletişimini ve mutluluğunu geliştiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın